VPS on tehnyt 1+1-mallisen sopimuksen Turkin ja Saksan passin omaavan 19-vuotiaan Berkant Günerin kanssa.

Güner on ehtinyt junioritasolla edustaa Saksassa muun muassa Borussia Drotmundin sekä Eintracht Braunschweigin organisaatioita. Aikuisura ei ole lähtenyt kuitenkaan toivotulla tavalla liikkeelle ja nyt mies hakee vauhtia Veikkausliigasta ja Vaasasta.

– Berkantilla on ollut hieman haasteita löytää oikea paikka nyt aikuisjalkapalloon siirtyessä. Hän on lyhyt pelaaja ja saksalaisessa jalkapallossa pelataan monesti aika fyysisesti etenkin monissa pääsarjaa alemmissa sarjoissa. Hän tulee nyt pelaamaan liigajalkapalloa Saksan ulkopuolelle ja tietää itsekin, että tämä on iso mahdollisuus. Hänen pitää onnistua täällä, jos aikoo pärjätä jalkapalloilijana. Ominaisuudet häneltä löytyvät kyllä, päävalmentaja Petri Vuorinen taustoitti seuran nettisivuilla.

[readmore from=VPS]

Vuorisen mukaan Güner pystyy pelaamaan hyökkäyksen eri rooleissa. Ominaisin pelipaikka on kymppipaikalla, mutta hän pystyy pelaamaan myös laidalla. Güner on ehtinyt urallaan edustaa niin Saksan kuin Turkin nuorisomaajoukkueita.

– Minulla oli vaihtoehtoja Saksassa ja Turkissa, mutta pidin VPS:aa hyvänä paikkana näyttää sen mitä osaan. Tämä on pääsarja ja toivon pystyväni auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon kehittäen itseäni samalla, Güner kertoi.