El País: Jättimäinen vaihtokauppa Barcan ja PSG:n välillä tekeillä? – Syynä Neymarin kateus ja pelikaverin kiusaaminen

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Draamaa, draamaa, draamaa. Sitä on PSG:stä tällä kaudella revitty enemmän kuin keski-ikäisestä saippuaoopperasta konsanaan.

Ja mitäs muuta hyvä jalkapallodraama tuokaan tullessaan kuin toinen toistaan villimpiä siirtohuhuja. Viimeaikaiset mullistukset lajin huipulla ovat tosin saaneet aikaan sen, että villeimmistäkin huhuista ja hurjimmistakin siirtosummista voi tulla koska tahansa täyttä totta.

Niin, eli huhua pukkaa taas, ja varsin lennokasta sellaista. Arvovaltaisen espanjalaislehti El Paísin mukaan PSG haluaisi nimittäin tehdä jättimäisen vaihtokaupan tutun kauppakumppaninsa Barcelonan kanssa.

Sieltähän PSG:n superstara Neymar saapui viime kesänä Pariisiin, ja nyt Ranskan mahtiseura haluaisi samasta osoitteesta Philippe Coutinhon – miehen, jonka Barcelona vastikään hankki Liverpoolista juuri Neymarin korvaajaksi.

Mbappén ura PSG:ssä jäisi lyhyeksi

Lehti kertoo, että tässä kaupassa Barcelonan ei kuitenkaan tarvitsisi hakea korvaajaa kauempaa, vaan Barca saisi paluupostissa Kylian Mbappén. 19-vuotias Mbappékin pelaa PSG:ssä vasta ensimmäistä kauttaan.

Tällä kaudella Mbappé on PSG:ssä virallisesti vasta lainalla Monacosta, mutta siirto muuttuu osto-option myötä pysyväksi ensi kesänä. Mbappén siirtosumma 180 miljoonaa euroa tekee hänestä Neymarin jälkeen maailman toiseksi kalleimman pelaajan.

Mistä sitten tuulee? Mikä kumma on näin nopeiden käänteiden takana, ja miksi PSG haluaisi nyt jo Mbappésta eroon? El País selittää syyn olevan Neymarin Mbappéa kohtaan tuntema kateus.

Neymar lähti Barcelonasta PSG:hen päästäkseen Lionel Messin varjosta, noustakseen oman seuransa ja sarjansa ehdotomaksi ykköstähdeksi ja kamppaillakseen sitä kautta myös ensimmäisestä Ballon d’Oristaan. Tässä tavoitteessa myös Mbappé on luvannut Neymaria auttaa.

– Teen kaiken mahdollisen auttaakseni Neymaria voittamaan Ballon d’Orin, Mbappé kertoi lehdistölle Neymarin esittelytilaisuudessa elokuussa.

Ranskalaislähteet ovat kuitenkin kertoneet El Paísille, ettei Neymar koe oloaan mukavaksi Mbappén rinnalla pelatessaan. Siksi seuran valmennusjohdosta ehdotettiin viime viikolla PSG:n omistaja Nasser Al-Khelaifille, että Mbappé vaihdettaisiin Coutinhoon Neymarin tyytyväisenä pitämiseksi.

Neymar pitää kanssaan samanikäistä Coutinhoa parhaana ystävänään jalkapallon parissa ja kutsuu maanmiestään ”veljekseen”.

Neymar ja Alves kiusaavat ”liian nopeasti kehittyvää” junnua

Eräs PSG:n työntekijä sekä joku joukkueen avauskokoonpanossa usein nähty pelaaja kertovat El Paísille, että myös Mbappélle on alkanut käydä selväksi Neymarin tätä kohtaan tuntema kateus. Ranskalaistalentti kehittyy nopeasti eikä Neymar halua missään tapauksessa tyytyä kakkosviulun soittajaksi.

Väitteidensä tueksi El País palaa PSG:n tammi-helmikuussa pelattuihin otteluihin. Aluksi Neymar syötti Mbappélle sen mukaan huonosti ajoitettuja tai epätarkkoja syöttöjä, ja viime aikoina hän on lopettanut Mbappélle syöttämisen liki kokonaan. Rikostoverikseen Neymar on saanut maanmiehensä, laitapuolustaja Dani Alvesin.

El País kertoo Mbappén ”kiusaamisesta” useita esimerkkejä Ranskan liigasta, ja nostaa esille myös Mestarien liigan vierasottelun Santiago Bernabéulla. Valmentaja Unai Emery peluutti Mbappéa ja Dani Alvesta yhdessä oikealla laidalla, mutta Alves ei syöttänyt Mbappélle hyökkäyskolmanneksella kertaakaan ennen 71. peliminuuttia. Neymar puolestaan syötti Mbappélle ensimmäisen kerran 40. minuutilla, vain roiskaisten pallon pois Madridin prässin alta.

– Jos Mbappé on parempi kuin Neymar, me toivomme, ettei hän näytä sitä vielä, kerrotaan erään PSG:n johtoportaan jäsenen todenneen luottamuksellisessa keskustelussa tammikuussa.

Mikäli käsittämättömältä kuulostava vaihtokauppa Barcelonan ja PSG:n välillä todella toteutuisi, joutuisi Barcelona maksamaan lisäksi PSG:lle rahallisen korvauksen.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS