Brasilialaisseura Portuguesan pelaajat saivat tällä viikolla kokea, miltä omien kannattajien raivo pahimmillaan tuntuu.

Portuguesa hävisi tiistaina São Paulon osavaltion toiseksi korkeimman sarjatason ottelun Oestelle lukemin 0-3.

Pelin jälkeen Portuguesan kannattajia jäi odottelemaan ärtyneenä stadionin ulkopuolelle pelaajia, kun he bongasivat lähetin, joka oli viemässä kymmenen pizzaa kotijoukkueen nautittavaksi. Fanit pysäyttivät lähetin ja maksoivat hänelle yli 340 euroa siitä, että hän jättäisi pizzat heille.

Brasilialaismedian mukaan Canindé Stadiumille oli vaivautunut vain 557 katsojaa seuraamaan Portuguesan räpiköintiä Paulista A2 -sarjan putoamistaistelussa. Tyhjiä paikkoja oli riittämiin, sillä stadionille mahtuu parhaimmillaan noin 21 000 ihmistä.

Portuguesan kannattajilla on syytäkin protestoida ja kritisoida seuransa toimintaa, sillä joukkue on pudonnut lyhyessä ajassa useammankin sarjaportaan alemmas.

Vielä kaudella 2013 Portuguesa pelasi Brasilian korkeimmalla kansallisella sarjatasolla, minkä jälkeen seura on pudonnut jokaisena vuonna yhden kansallisen sarjatason alemmas. Lopputuloksena oli, että Portuguesa ei pelaa kaudella 2018 kansallisella sarjatasolla ollenkaan.

Brasiliassa on neljä kansallista sarjatasoa, joiden lisäksi joukkueet kilpailevat myös osavaltioiden mestaruussarjoissa.