Makedonialainen maalivahti Damjan Siskovski on allekirjoittanut FC Lahden kanssa vuoden mittaisen pelaajasopimuksen, jossa on myös optio kaudesta 2019.

Lahteen Siskovski, 22, siirtyy kotimaansa FK Rabotnickistä, jonka riveissä hän juhli tuplamestaruutta vuonna 2014. Makedonian pääsarjassa hän debytoi vain 16-vuotiaana. Kaikki poikamaajoukkueet läpikäynyt Siskovski kuuluu lisäksi Makedonian A-maajoukkueen rinkiin.

Jotkut suomalaiset saattavat muistaa Siskovskin vuoden 2014 Mestarien liigan karsinnoista, kun hän torjui Rabotnickin paidassa molemmat ottelut HJK:ta vastaan. Eurooppa-liigan karsinnoista hänellä on pelikokemusta kolmelta eri kaudelta. Siskovski pelasi myös lainasopimuksella puolen vuoden ajan Belgian mestarijoukkueessa Gentissä kaudella 2015.

Siskovskilla on takanaan FC Lahden kanssa kolme harjoitusta. FC Lahden maalivahtivalmentaja Ari Korhonen kuvailee makedonialaista seuran tiedotteessa ulottuvaksi maalivahdiksi, joka on hyvä reaktiotorjuja.

– Siskovski on isokokoinen maalivahti, joka on ketterä ja hyvä torjuja. Hän omaa myös hyvät refleksit. Yhteinen fysiikaharjoittelu on aloitettu ja makedonialainen on varmasti huippukunnossa, kun Veikkausliiga alkaa.

FC Lahdella on nyt kasassa 22 pelaajasopimusta. Damjan Siskovskin siirtoprosessi on hyvässä vauhdissa ja mies nähdään luultavasti jo lauantaina Suomen Cup ottelussa JJK:ta vastaan tositoimissa.