FC Inter otti vakuuttavan voiton IFK Mariehamnia vastaan sunnuntain ainoassa Suomen Cupin ottelussa maalein 4-2. Inter osoitti, että sillä on eväät pelata ensi kaudella mitaleista Veikkausliigassa.

Mutta niin asiat Turussa ovat olleet monena muunakin vuonna ennen kauden avausta. Inter on alisuorittanut viimeiset viisi vuotta, pois lukien kausi 2015, jolloin sarjasijoitus oli neljäs. Paperilla Inter on lähtenyt kauteen vahvana ryhmänä, mutta pelikentällä nimivahvasta joukkueesta ei ole ollut tietoakaan.

Uskallan sanoa, että siinä on parhaimmillaan yksi Veikkausliigan vaarallisimmista kärkipareista.

Sunnuntai-iltana Inter pelasi IFK:ta vastaan kärkiparilla Benjamin KällmanTimo Furuholm. Källman teki kaksi maalia ja Furuholm yhden, jonka lisäksi molemmat olivat alati vaarallisia IFK-puolustuksen kiusana.

Tässä vaiheessa talvikautta, uskallan sanoa, että siinä on parhaimmillaan yksi Veikkausliigan vaarallisimmista kärkipareista. Väitettä tukee toki myös se, ettei kovin moni joukkue pelaa Veikkausliigassa kahdella kärjellä. Källman ja Furuholm tekivät viime kaudella yhteensä 19 maalia Veikkausliigassa. Ensi kaudella voi hyvinkin tulla 25 osumaa, ellei jopa 30.

Inter pelasi sunnuntaina 3-5-2-järjestelmällä. Päävalmentaja Fabrizio Piccareta on ajamassa pelisysteemin läpi pelaajilleen ja sillä systeemillä Inter aikoo lähteä kauteen. Sunnuntaina pelisysteemi vaikutti toimivan. Varsinkin hyökkääminen ja laitapelaajien hyödyntäminen tuntui onnistuvan hyvin.

IFK ei vakuuttanut helmikuisessa sunnuntai-illan ottelussa, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Inter pystyi usein hyödyntämään laidalle jäävän tilan ja esimerkiksi PS Kemistä siirtynyt Abdoulie Mansally pelasi pirteästi Interin vasemmalla laidalla. Hyökätessä Inter pystyi muodostamaan ylivoimia ja Mika Ojalan peluuttaminen kymppipaikalla vaikutti onnistuneelta ratkaisulta.

Piccareta ei todellakaan vakuuttanut viime kaudella hypättyään päävalmentajan paikalle Shefki Kuqin saatua potkut. Ensi kaudella Piccareta mitataan toden teolla. Samalla mitataan myös Inter, jolle Turun herruuden voittaminen tai sarjapaikan varmistaminen ei voi missään nimessä olla tyydyttävä suoritus.