Vasta 18-vuotias Timo Stavitski on lyönyt RoPS:ista lähdettyään vauhdilla itseään läpi Ranskassa.

Edustusjoukkuepaikka pääsarjaseura Caenin miehistössä aukesi lähes välittömästi. Takana on jo nyt kolme liigapeliä ja yksi cup-ottelu.

Eilen syntyi myös hienosti avausmaali, kun Caen kaatoi Ranskan Cupissa Metzin (lue uutinen).

RoPS:ia viime kaudella luotsannut U21-maajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen uskoo Stavitskin täyttäneen nopeudellaan Caenin tarpeet paremmin kuin hyvin.

– Tämä ei ole pelkkä sellainen, että otetaan nuori pelaaja akatemiaan. Timon räjähtävä nopeushan on tässä se havaintoasia. On etsitty nopeata pelaajaa ja löydetty nopea pelaaja. Parasta tässä on ollut se, että valmentaja on alkanut ajaa häntä alusta asti sisään. Timon kannalta tämä on loistava juttu ja hyvä opettavainen tarina monelle muullekin, Malinen kehui SuomiFutis-sivustolle.

Stavitskin perässä oli mediatietojen mukaan myös Barcelona, joka oli kiinnostunut värväämään suomalaisnuorukaisen reserveihinsä.

Malinen vahvistaa Barcan lisäksi myös ruotsalaisen IFK Göteborgin tavoitelleen Stavitskia. Seuroista molemmat olivat Veikkausliigan päätöskierroksella seuraamassa Timon otteita.

– IFK Göteborg ja Barcelona oli viimeisellä kierroksella katsomassa. Useita vuosia taaksepäin suomalaisessa jalkapallossa oltiin vähän samantyyppisessä tilanteessa, että pystyi määrittelemään sen paikan, mihin kannattaa mennä. Timolle tämä tuli tietenkin äkkiä, eikä kaikkia asioita hirveästi välttämättä ymmärretty. Ainakin alkuaskeleet tuntuvat hyvältä jutulta, Malinen avasi.