Kommentti: Teemu Kankkunen osoitti taktisen kypsyytensä – HIFK oli lähellä täydellistä onnistumista

© Kuva: HIFK Fotboll

HIFK hävisi niukasti HJK:lle lauantaisessa Suomen Cupin ottelussa maalein 0-1. IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen osoitti taktisen kyvykkyytensä Stadin derbyssä, vaikka palkinto jäikin saamatta.

Lue ottelusta lisää tästä.

IFK ei lähtenyt HJK:ta vastaan tekemään maaleja vaan puolustamaan omaa maalia. Ja siinä se onnistui lähes täydellisesti. Tuloksellisesti se ei varmasti kovin paljoa lämmitä, kun Filip Valenčič onnistui tekemään voittomaalin kulmapotkun jälkeisestä ruuhkatilanteesta boksin sisällä.

Joka tapauksessa IFK:n puolustaminen oli kurinalaista ja sitoutunutta. Kankkunen oli saanut viestin pelaajilleen perille. Tähtirintojen puolustaminen oli parempaa kuin viime kaudella kertaakaan. Tiivis viiden pelaajan puolustuslinja onnistui hyvin tukkimaan HJK:n murtautumisyritykset keskeltä. Muutama paikka syntyi keskeltä, mutta se suotakoon hallitsevalle suomenmestarille.

Ensimmäisellä puoliajalla IFK puolusti 5-2-3-ryhmityksellä ja toisella puoliajalla se nosti selkeämmin kaksi pelaajaa ylemmäksi prässätessä, joten ryhmitys oli käytännössä 5-3-2. IFK:n ryhmä liikkui todella saumattomasti kentällä jättäen tyhjän tilan aina pallollisesta katsottuna vastakkaiselle laidalle. Puolenvaihtojen aikana IFK ryhmittyi hyvin ja pystyi luomaan 2-vastaan-1-tilanteen pallollista vastaan.

Ilman Valenčičin osumaa IFK olisi ollut lähellä pisteen nappaamista. Kun osuma tuli 71. minuutilla, jäi punapaitojen loppurynnistys melko vaisuksi. Silti on nostettava hattua Kankkuselle siitä, miten hän lähti toiselle puoliajalle muuttamaan pelaamista niin, että vastaiskuihin saatiin myös pelaajia mukaan. Toisella puoliskolla IFK:n nopeat tilanteenvaihdot olivat huomattavasti onnistuneempia, kun pallollisella oli tuki lähempänä ja pallo pystyttiin pitämään omilla.

IFK lähtee Ykköseen taistelemaan kärkisijoista. HJK:ta vastaan Kankkunen osoitti sen, ettei IFK:ta vastaan ole helppo tehdä maalia. Jos helsinkiläiset saavat vielä hyökkäämisen kuntoon ilman, että kurinalainen puolustaminen kärsii, taistelee seura ehdottomasti ensi kaudella noususta takaisin Veikkausliigaan.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!