Toissa sunnuntaina 11.2. La Ligassa pelattiin ottelu Barcelona-Getafe, joka päättyi yllätyksellisesti maalittomaan tasapeliin. Camp Noulla pallon perässä viiletti myös maailman rikkain jalkapalloilija. Hän ei kuitenkaan ole Barcelonan supertähti Lionel Messi, vaan Getafeen helmikuun alussa sopimuksen tehnyt 33-vuotias Mathieu Flamini.

Seitsemän kautta Arsenalissa ja viisi AC Milanissa pelannut Flamini siirtyi Getafeen siirtokorvauksetta, sillä hänellä ei ollut minkään seuran kanssa voimassaolevaa sopimusta. Rahan takia Flaminin ei kuitenkaan enää tarvitsisi jalkapalloa pelata, sillä häntä pidetään vähintäänkin epävirallisesti maailman rikkaimpana pelaajana.

Titteli perustuu Flaminin omistaman yhtiön osakkeiden arvioituun arvoon. Ranskalainen keskikenttäpelaaja perusti vuonna 2008 yhdessä yhtiökumppaninsa, molekyylibiologi Pasquale Granatan kanssa GF Biochemicals -yrityksen, jonka menestys on ollut huimaa. GF Biochemicals on voittanut useita oman tieteenalansa arvostettuja palkintoja, ja yrityksen arvo on kasvanut sen mukaisesti.

Flamini tutustui Granataan Milanissa pelatessaan. Pelaaja ei kuitenkaan kertonut yrityksestään aluksi edes perheenjäsenilleen tai lähimmille ystävilleen. Salaisuus tuli julki vasta loppuvuodesta 2015, ja hieman myöhemmin Flamini puhui menestyksekkäästä hankkeestaan myös julkisesti:

– Olen sijoittanut suuria summia. Sijoitukseen sisältyi iso riski, mutta menestyäkseen täytyy tehdä riskialttiita päätöksiä, Flamini kommentoi taannoin La Confidencialin mukaan.

Flamini ja Granata arvioivat itse yrityksensä arvoksi 10 miljardia euroa. Yrityksen potentiaaliseksi arvoksi alan asiantuntijat arvioivat puolestaan jopa 30 miljardia euroa. Jotta asiat saavat jonkinlaisia mittasuhteita, tuo summa on yli kymmenen kertaa enemmän kuin Real Madridin arvioitu arvo, 2,9 miljardia euroa.

GF Biochemicals valmistaa ympäristöystävällistä polttoainetta levuliinihaposta. Flamini on jo todennut, että peliuransa päättymisen jälkeen hän haluaa auttaa yrityksensä välityksellä parantamaan planeetan ekologiaa.

GF Biochemicalsilla on jo tukeva jalansija ainakin USA:ssa, Hollannissa ja Italiassa, mutta Flamini ja Granata suunnittelevat ainakin Kiinan ja Brasilian markkinoille laajentamista.