Onko tässä Ykkösen ensi kauden maalipyssy? – HIFK kiinnitti Suomen Cupissa vakuuttaneen lupauksen

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

HIFK tiedotti keskiviikkona kahdesta pelaajasopimuksesta. Seura on tehnyt vuoden mittaiset sopimukset Tuukka Kurjen sekä Jirijoonas Kanthin kanssa.

Kurki siirtyi jo aiemmin HIFK:n riveihin paikallisvastustaja HJK:n organisaatiosta, jossa hän pelasi viime kaudella Klubi 04:ssa Kakkosta. Viime kaudella Kurki iski 12 ottelussa kuusi maalia ja kova tahti on pysynyt yllä myös Suomen Cupissa.

Kurki on tehnyt kahdessa Suomen Cupin ottelussa kolme maalia. IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkusen mukaan Kurki taitaa maalinteon.

– Hän on luontainen maalintekijä, joka liikkuu järkevästi kentällä. Ei ole ehkä joukkueen näkyvin pelaaja, mutta iskee tehokkaasti maalipaikoistaan. Hienoa, että saatiin nuorukainen mukaan ja toivottavasti ruuti pysyy kuivana koko kauden ajan. Kuuluu siihen samaan nuoriso-osastoon, jolta itse odotan ensi kaudella paljon, Kankkunen kommentoi suojattiaan seuran nettisivuilla.

Kurki haluaa ottaa ison roolin ensi kaudella ja sellainen näillä näkymin vasta 18-vuotiaalle hyökkääjälle on myös tarjolla. Mikäli otteet jatkuvat samanlaisina, voi Kurki lyödä ensi kaudella vahvasti läpi Ykkösessä.

Toinen uusi sopimuspelaaja Jirijoonas Kanth on vanha tuttu IFK:n kannattajille. 30-vuotias keskikenttäpelaaja edusti tähtirintoja viimeksi kaudella 2013.

– On upeaa olla taas tähtirinnoissa! Tuntuu vähän siltä kuin olisi palannut kotiin, kopissa on tuttuja jätkiä, loistava henki ja tuttu taustajoukko. On myös hienoa kuulla pitkästä aikaa peleissä mekkalaa ja kulttuuria Kingien toimesta, Kanth hehkutti.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!