Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Rochdale venyi upeasti 2-2-tasapeliin FA Cupissa Tottenhamia vastaan. Rochdalen sankariksi nousi Steve Davies, 30, joka tasoitti ottelun lisäajalla.

Ykkösliigan (League One) viimeisenä tällä hetkellä majaileva Rochdale laittoi Tottenhamin ahtaalle. Spurs oli jo menossa kohti puolivälieriä Harry Kanen rankkariosumalla, mutta lisäajalla Davies pääsi boksin sisällä tekopaikkaan, eikä erehtynyt.

Davies oli ollut sivussa tammikuun alusta lähtien loukkaantumisen takia. Davies otettiin kentälle 75. minuutilla ja tasoitus syntyi lisäajan kolmannella minuutilla.

– Olen ollut loukkaantuneena seitsemän viikkoa ja on ollut vaikea tehdä paluuta takaisin joukkueeseen. Tänään Calvin Andrew oli sivussa ja hän on ollut loistava. Tein työni ja laitoin pallon maaliin, Davies kommentoi pelin jälkeen BBC:lle.

Rochdale esiintyi kotiyleisönsä edessä upeasti pelaten rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Tottenham oli ajoittain helisemässä kaksi sarjatasoa alempana pelaavan Rochdalen kanssa. Kanen 2-1-maali vaikutti ratkaisseen ottelun, mutta niin vain pikkuseura nousi vielä tasoihin.

– Kun tätä katsoo nyt, tätä päivää ja sitä kuinka erityistä tämä on ollut. Tuntuu, kun katsoo ympärilleen, että tämä oli kirjoitettu, eikö? Davies sanaili.

– Pelasimme mielestäni niin hyvin, että olisimme voineet voittaa. He ottivat kentälle isot pelaajat ja me koitimme pysyä perässä, mutta meillä on hyvä joukkuehenki, emmekä luovuta ikinä, Davies jatkoi.

Tasapelin myötä ottelupari uusitaan ja Rochdale kohtaa Tottenhamin Englannin A-maajoukkueen kotipyhätössä ja Tottenhamin sijaiskodissa Wembleyn stadionilla.

– Se on joka pojan unelma ja olemme onnekkaita, että pääsemme sinne. Toivottavasti pystymme pelaamaan hyvin ja niin, että voisimme olla ylpeitä, Davies totesi.