Toipuuko edes MM-kisoihin? Neymar loukkasi pahasti nilkkaansa

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germain löi Ranskan liigan huippuottelussa Marseillen myöhään sunnuntai-iltana 3-0, mutta ottelun lopputulos on suurimmalle osalle jalkapallon ystäviä juuri nyt sivuseikka. Ottelun ykköspuheenaihe on Neymarin nilkan kunto.

Brassitähti, maailman kallein pelaaja väänsi ikävän näköisesti nilkkaansa pelin 80. minuutilla. PSG oli tuolloin jo kaikki vaihtonsa tehnyt, joten se joutui pelaamaan pelin loppuun yhden pelaajan vajauksella.

Edinson Cavanin tekemän 3-0 -maalin syöttäneen Neymarin loukkaantumiseen johtavassa tilanteessa ei tapahtunut rikettä, vaan vamma syntyi vahingon seurauksena. Tuska oli kuitenkin selkeästi kova, ja taituri vietiin kentän laidalle paareilla.

PSG pelaa kymmenen päivän päästä kauden toistaiseksi tärkeimmän ottelunsa, Mestarien liigan pudotuspelikamppailun Real Madridia vastaan. Se ajaa kotikentällään takaa Real Madridin 3-1 -johtoa. Ensiarvioiden mukaan Neymar jää suurella todennäköisyydellä tuosta ottelusta sivuun.

Sairausloman tarkemmasta kestosta ei luonnollisesti vielä ole olemassa arviota, mutta monet pelkäävät huilin kestävän viikkoja, ellei jopa kuukausia. Pessimistisimmät pelkäävät jopa Neymarin osallistumisen MM-kisoihin olevan vaarassa. MM-turnaus käynnistyy 14. kesäkuuta.