Video: Lumikaaos iski – lumitöihin ryhtynyt valioliigajyrä auttoi pelaamaan ottelun loppuun

© Kuva: Getty Images

”Beast from the east”. Tällaisenkin lisänimen on saanut arktinen Siperiasta saapunut säärintama, joka on puristanut lähes koko Länsi- ja Etelä-Euroopan vuodenaikaan nähden harvinaisen talvisiin olosuhteisiin.

Paukkupakkaset helmikuussa eivät ole suomalaisille mikään ihan tavaton juttu – vaikka poikkeuksellisen kylmissä lukemissa meilläkin värjötellään. Se sijaan on jo kummallista, että vaikkapa Roomassa ja Korsikalla on päästy leikkimään tällä viikolla lumisotaa. Onnittelut vain niille talvilomalaisille, jotka päättivät suunnata hiihtokeskusten sijasta etelään. Antti Litja ja Loma-elokuva lähettävät terveisiä.

Eikä hyinen sääilmiö ole säästänyt Englantiakaan. Britteinsaarillekin tulla tupsahti oikein kunnon lumisateet, mutta ei se jalkapallon pelaamista silti estä. Ei ainakaan, jos pelaajistosta löytyy keskuspuolustaja Steven Taylorin kaltaisia sankareita, joille harja ei ole vieras työkalu – ja tuskin lumilapiokaan.

Talvinen sää aiheutti tiistaina useita ottelusiirtoja muun muassa Englannissa ja Italiassa, mutta Englannin Ykkösliigan ottelu Peterborough-Walsall pelattiin sisukkaasti loppuun. Näin siitäkin huolimatta, että kentälle tuprutti lunta sellainen määrä, josta oltaisiin RoPS:n peleissäkin kateellisia.

Ottelun keskeytys oli realistinen vaihtoehto, mutta 11 valioliigakauden veteraani Taylor teki parhaansa, jotta ottelu pystyi jatkumaan. Yleisön raivokkaasti kannustaessa 32-vuotias, vuosina 2003-2016 Newcastlessa pelannut Taylor piti lähes yksin huolta siitä, että rankkarialueen rajat pysyisivät näkyvissä.

Kannattaa muuten huomata, että sisukkaat pelaajat uurastivat lumen keskellä shortseissa ja lyhythihaisissa paidoissa.

Peterborough voitti ottelun maalein 2-1.