IS: Yle irtisanoi Tapio Suomisen vuosikymmenien työuran jälkeen

© Kuva: Pekka Mäntylä

Yleisradio on irtisanonut pitkäaikaisen urheilutoimittajansa ja -selostajansa Tapio Suomisen. Tiistaina 54 vuotta täyttänyt Suominen ehti työskennellä Ylellä lähes 30 vuoden ajan.

Suominen kertoi itse irtisanomisesta omalla Twitter-tilillään. Myöhemmin potkut vahvisti Ilta-Sanomille Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen (IS:n juttu löytyy täältä).

– Pitää paikkansa, että hänet on irtisanottu. Se on vaikea päätös tietenkin ja tehty vakaan ja perusteellisen juridisen harkinnan jälkeen. Tämän enempää en tätä kommentoi, Pokkinen totesi Ilta-Sanomille.

Tapio Suominen on tehnyt pitkän uran erityisesti Urheiluruudussa ja eri arvokisojen studiojuontajan tehtävissä. Hän lukeutuu Suomen suosituimpien urheilutoimittajien ja -selostajien joukkoon.

Suomisen leipälaji on jalkapallo, ja hänet onkin nähty vuosien ajan muun muassa Ylen Mestarien liigan studioisäntänä. Suominen on myös selostanut lukuisia jalkapallon arvoturnauksia loppuotteluita myöten, sekä useita ikimuistoisia Suomen A-maaotteluja.

Jalkapallon lisäksi Suominen on selostanut muun muassa yleisurheilua, koripalloa, taitoluistelua ja hiihtoa.

Suominen sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriöitä ja on puhunut sairaudestaan julkisuudessa usein. Käryttyään ratista viime syksynä hän jäi kuukausien sairauslomalle eikä ole ollut mukana myöskään Ylen tiimissä Pyeongchangin talviolympialaisissa.