Ylen päätös järkytti jalkapalloihmisiä: ”Futiskulttuuria parhaimmillaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Kesäiset automatkat, mökkilaituri ja vaikkapa mustikkametsä. Kaikissa näissä tilanteissa on voinut pysyä hyvin ajan tasalla Veikkausliigan ottelutapahtumista Ylen vuosikausia jatkuneen perinteikkään jalkapallokierros-lähetyksen avulla. Nyt nuo Yle Puheen radiolähetykset on kuitenkin päätetty lopettaa.

Päätöstä ei otettu jalkapalloihmisten keskuudessa hyvin vastaan. Jalkapallokierroslähetysten kuvaillaan olleen muun muassa ”futiskulttuuria parhaimmillaan” ja ”ylivoimaisesti parasta kesäradiota”. Monen futisihmisen twiitistä paistaakin läpi melkoinen kiukku.

Yle Urheilun päällikön Panu Pokkisen Twitter-vastauksessa kerrotaan, että Ylellä tullaan seuraamaan kotimaista jalkapalloliigaa jatkossakin, mutta varsinainen jalkapallollle pyhitetty radiolähetys lopetetaan. Pokkisen mukaan ”kyseisen päivän kiinnostavimmat urheilulajit/tapahtumat pääsevät eetteriin”.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!