Kesäiset automatkat, mökkilaituri ja vaikkapa mustikkametsä. Kaikissa näissä tilanteissa on voinut pysyä hyvin ajan tasalla Veikkausliigan ottelutapahtumista Ylen vuosikausia jatkuneen perinteikkään jalkapallokierros-lähetyksen avulla. Nyt nuo Yle Puheen radiolähetykset on kuitenkin päätetty lopettaa.

Päätöstä ei otettu jalkapalloihmisten keskuudessa hyvin vastaan. Jalkapallokierroslähetysten kuvaillaan olleen muun muassa ”futiskulttuuria parhaimmillaan” ja ”ylivoimaisesti parasta kesäradiota”. Monen futisihmisen twiitistä paistaakin läpi melkoinen kiukku.

Yle Urheilun päällikön Panu Pokkisen Twitter-vastauksessa kerrotaan, että Ylellä tullaan seuraamaan kotimaista jalkapalloliigaa jatkossakin, mutta varsinainen jalkapallollle pyhitetty radiolähetys lopetetaan. Pokkisen mukaan ”kyseisen päivän kiinnostavimmat urheilulajit/tapahtumat pääsevät eetteriin”.

Timo Innanen

@TInnanen
Yle ei toteuta tulevalla kaudella jalkapallokierrosta aikaisempien vuosiensa tapaan. Ei hyvä. Ei todellakaan hyvä. Ylen pitäisi nimenomaan vaalia kotimaista urheilukulttuuria. Kyseessä on kuitenkin Suomen toiseksi suosituin palloilusarja... #rooli #Veikkausliiga #Yle #jalkapallo

Panu Pokkinen

@PanuPok

Finsvenskan

@Finsvenskan
Koska tällainen huhu nyt pyörii, olisi erittäin tärkeää että @yleurheilu tiedottaisi asiasta jotakin ping @PanuPok #yle #yleurheilu #Veikkausliiga

Timo Innanen

@TInnanen
Yle ei toteuta tulevalla kaudella jalkapallokierrosta aikaisempien vuosiensa tapaan. Ei hyvä. Ei todellakaan hyvä. Ylen pitäisi nimenomaan vaalia kotimaista urheilukulttuuria. Kyseessä on kuitenkin Suomen toiseksi suosituin palloilusarja... #rooli #Veikkausliiga #Yle #jalkapallo
Seuraamme edelleen kotimaista jalkapalloliigaa viikoittain radion urheilukierros -ohjelmassa. Emme pyhitä kierroksia vain jalkapallolle vaan kyseisen päivän kiinnostavimmat urheilulajit/tapahtumat pääsevät eetteriin.

Juuso Hämäläinen

@j_hmlnn
Mitäs helvetin paskaa tämä on @yleurheilu? Radion #Jalkapallokierros futiskulttuuria parhaimmillaan.

Timo Innanen

@TInnanen
Yle ei toteuta tulevalla kaudella jalkapallokierrosta aikaisempien vuosiensa tapaan. Ei hyvä. Ei todellakaan hyvä. Ylen pitäisi nimenomaan vaalia kotimaista urheilukulttuuria. Kyseessä on kuitenkin Suomen toiseksi suosituin palloilusarja... #rooli #Veikkausliiga #Yle #jalkapallo

Harri Kumpulainen

@harrikumpulaine

Teppo Laaksonen

@LaaksosenTeppo
Mielenkiintoista ois toki myös kuulla onko tämä halu formaatin muutokseen ollut nimenomaan YLE Urheilun tahtotila. Hyvä muistaa että tilaaja on tässä tapauksessa kanava eli YLE Puhe, voi myös olla että he ovat toivoneet muutosta/futiskierroslähetysten vähenemistä...
Jalkapallon suosiossa ja yhteiskunnallisessa roolissa ei ainakaan ole tapahtunut semmoista (suhteellista tai absoluuttista) laskua, jolla lajin näkyvyyden/kuuluvuuden pienentäminen olisi perusteltua. Uskallan väittää, että asia on aivan päinvastoin. #jalkapallokierros #ylepuhe

Harri Kumpulainen

@harrikumpulaine
#Jalkapallokierros on ollut ylivoimaisesti parasta kesäradiota jo vuosia ja varmasti suosittu ohjelma. Samalla olisi loogista poistaa "jääkiekkokierros" talvikauden ohjelmistosta, jotta seurantaan saadaan myös mm. kori-, käsi- ja lentopallo sekä futsal ja salibandy. #ylepuhe

Panu Pokkinen

@PanuPok
Seuraamme edelleen kotimaista jalkapalloliigaa viikoittain radion urheilukierros -ohjelmassa. Emme pyhitä kierroksia vain jalkapallolle vaan kyseisen päivän kiinnostavimmat urheilulajit/tapahtumat pääsevät eetteriin.

Jupe Väre 🇺🇦

@jupevar

Juho Mikola

@JuMikola
Jalkapalloa (@Veikkausliiga) ja jääkiekkoa (@smliiga) on kohdeltu radiossa tasavertaisesti vuosikaudet. Nyt ei enää. Tämä on aika outo päätös @yleurheilu ja olisi mukava kuulla tarkemmat perustelut miksi näin. #Veikkausliiga
Olen erittäin pettynyt @yleurheilu:n kotimaista jalkapalloa sortavaan ohjelmapolitiikkaan. #YLE #Veikkausliiga

Juho Mikola

@JuMikola

Panu Pokkinen

@PanuPok
Nyt olen puhunut vain kesäkaudesta.
Jalkapalloa (@Veikkausliiga) ja jääkiekkoa (@smliiga) on kohdeltu radiossa tasavertaisesti vuosikaudet. Nyt ei enää. Tämä on aika outo päätös @yleurheilu ja olisi mukava kuulla tarkemmat perustelut miksi näin. #Veikkausliiga

Ilkka Penttinen Fouto

@penaolli
#Yle'n päätös olla toteuttamatta jalkapallokierrosta on hämmentävää, kun verrataan katsojamääriä ja niiden kehitystä:

SM-Liiga 4327 (2017)
#Veikkausliiga 2478 (2017)
Superpesis 1336
#Ykkönen 1121 (2016)
Korisliiga 941 (2017)
Mestis 850 (2016)
Salibandyliiga 609 (2017)

1/3

kaj lampinen

@kajlampinen
@ylepuhe jalkapallokierros on ollut kyllä kesäisin parasta sisältöä @Yleisradio kanavilta. Yks täysi kuukausi enää niiden alkuun. #Veikkausliiga

Miska Siikaluoma

@MiskaSiikaluoma

Panu Pokkinen

@PanuPok
Seuraamme edelleen kotimaista jalkapalloliigaa viikoittain radion urheilukierros -ohjelmassa. Emme pyhitä kierroksia vain jalkapallolle vaan kyseisen päivän kiinnostavimmat urheilulajit/tapahtumat pääsevät eetteriin.
Silleen perseestä, että paljon matkustavan ja radiosta kotimaista jalkapalloa seuraavan ainoa nautinto mennään pilaamaan. Jos tosiaan jääkiekon vakio kierrokset säilyy niin aika tyly on @yleurheilu arvomaailman linjaus. Yritystä edes... #suomifutis