Manchester Unitedin entinen serbialaistoppari Nemanja Vidić ei halua televisioon jalkapallon asiantuntijaksi, vaan hän haluaa ”oikeaksi manageriksi”.

Vidić, 36, on saamassa ammattilaisvalmentajan lisenssikurssinsa loppuun. Kaksi vuotta sitten uransa lopettanut serbi näkee, että jalkapallo on ehtinyt muuttua hänen ripustettua nappulakengät naulaan. Vidićin mukaan pelaajilla on nykyään enemmän valtaa kuin managereilla.

– Enää ei ole managereita, nykyään on vain valmentajia. Minä haluaisin olla oikea manageri, kertoi Vidić BBC:lle.

Vidićiä on kosiskeltu televisioon kommentaattoriksi ja asiantuntijaksi monia kertoja, mutta hän haluaa keskittyä valmentajan opintoihin.

– Alex Ferguson sai sen näyttämään helpolta. Häntä katsellessa ajatteli, että ”tuota minä haluaisin tehdä”. Mutta sitten menin pelaamaan Italiaan (Internazionaleen), eikä se näyttänyt enää samalta.

– Uskon, että managerin rooli on muuttunut. Heistä on tulossa valmentajia. Pelaajat haluavat rahaa ja enemmän valtaa – enemmän valtaa kuin managerit. Se saattaa turhauttaa minua.

– En usko, että käytin valtaani, kun olin pelaaja. En ajatellut olevani managerin yläpuolella. Kunnioitin manageria. Minulle järjestys meni näin: valmentaja, manageri, toimitusjohtaja, omistaja.

– Minulla ei ole kokemusta puhua pelaajista managerin näkökulmasta, mutta pelaajilla on ehdottomasti enemmän valtaa nykyään.