Juventuksen maalivahti Gianluigi Buffon nosti Lionel Messin Cristiano Ronaldoa korkeammalle vertaillessaan näitä kahta La Liga -tähteä.

Jalkapallossa ollaan eletty viime vuodet sinänsä erityistä aikaa, että kaksi kenties kaikkien aikojen suurinta pelaajaa ovat olleet samanaikaisesti aktiivisia ja uriensa huipulla. Esimerkiksi Ballon d’Or on jaettu viimeiset kymmenen vuotta joko Messille tai Ronaldolle.

Vaikka maalivahti kertoi tiedostavansa pelaajien erot pelityyleissä, hän kertoi pitävänsä Messia Ronaldoa kokonaisvaltaisempana pelaajana.

– Messi on kokonaisvaltaisempi, sillä hän aloittaa pelin alempaa, hän on teknisesti parempi ja pelinrakentajan visiolla hän on arvokkaampi, kuin mitä viimeistelijä on, Buffon ylisti.

Buffon ei säästellyt ylisanoja myöskään puhuessaan Ronaldosta. Maalivahti noteerasi Ronaldon viime vuosien aikana muuttuneen pelityylin.

– Ronaldo on hieman vanhempi. Hänestä on tullut tappava rangaistusalueella. Verrattuna hänen aikaisempaan tyyliinsä, nyt hän säästelee energiaansa, eikä enää harhauttele niin paljoa. Mutta kun hän saa pallon rangaistusalueella, hän voi aina luoda maalin, veteraanimaalivahti pohti.

Tällä kaudella Messi on tehnyt La Ligassa enemmän maaleja kuin Ronaldo. Ronaldo sen sijaan johtaa Mestarien liigan maalitilastoa.

Lähde: Goal