Huuhkaja-kapteeni kertoo, millä eväillä Suomi pärjää: ”Jos haluamme menestyä”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat kokoontui maanantaina Turkin Belekissä, missä joukkue pelaa tulevien päivien sisään kaksi maaottelua. Ensimmäinen haaste on vuorossa perjantaina, kun Suomi pelaa Makedoniaa vastaan. Maanantaina vastaan asettuu Malta.

Siitä on jo tovi, kun Markku Kanervan käskyttämä ”ykkösmaajoukkue” kokoontui viimeksi. Tammikuun Abu Dhabin -otteluleirille Kanerva otti mukaan monia nuoria sekä Veikkausliigassa pelaavia pelaajia, eivätkä kaikki runkomiehet olleet mukana, koska kyseessä ei ollut virallinen maaottelujakso.

Nyt on toisin, ja Suomella on Turkissa mukana parhaat pelaajat. Se on tärkeää, sillä syksyllä alkaviin tosipeleihin ei ole turhan kauan aikaa valmistautua.

– Tosi hyvä fiilis olla maajoukkueessa ja luulen, että kaikilla on sama tunne. Meillä on aika pitkä tauko. Talvimaajoukkue oli tietysti Abu Dhabissa, mutta nyt ollaan taas täällä. Meillä on kohta Nations Leaguen otteluita, niin nyt yritetään kehittää peliämme, jotta olemme valmiina kun tosipelit alkavat, Suomen kapteenina Niklas Moisanderin lopettamisen jälkeen toiminut Tim Sparv linjasi SuomiFutis-sivustolle.

– Meillä on nyt pari hyvää peliä Makedoniaa ja Maltaa vastaan ja odotan innolla, että pääsen taas pelaamaan maajoukkueessa. Meillä on hyvä putki päällä tällä hetkellä, enkä ole tullut tänne ainakaan häviämään!

Suomi hakee perjantaina Makedoniaa vastaan seitsemättä peräkkäistä tappiotonta tulosta. Nations Leaguen Suomi aloitaa syyskuussa Unkaria vastaan ja pelaa maanantain Malta-ottelun jälkeen vielä Valko-Venäjää vastaan Tampereella kesäkuussa.

Erityisesti alakerran toimiva yhteispeli on miellyttänyt keskikenttämies Sparvia, joka edustaa seurajoukkuetasolla tanskalaista FC Midtjyllandia.

– Puolustuspelimme on parantanut ja luulen ja uskon, että jos Suomen jalkapallomaajoukkue haluaa menestyä, niin se on puolustuksen kautta. Se on toiminut tosi hyvin. Nyt vaan lisää maaleja ja lisää voittoja, niin kyllä tästä hyvä tulee.

Suomi-Makedonia-ottelu nähdään suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplaylla perjantaina 23.3. klo 17.50 alkaen.

Kimmo Mäkinen