Huuhkajat tasapeliin Turkissa – maalipaikoilla ei mässäilty

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen miesten A-maajoukkue päätyi perjantaina Makedoniaa vastaan 0-0-tasapeliin Turkin Belekissä pelatussa harjoitusottelussa.

Makedonia väläytti hyökkäyspelaamistaan ensimmäisten hetkien aikana. Joukkue sai aikaiseksi pari vaarallista keskitystä, joille ei Huuhkajien onneksi löytynyt kuitenkaan jatkajaa.

Suomen ensimmäinen potentiaalinen tekopaikka siunaantui kymmenennellä minuuttilla Joel Pohjanpalolle. Pallo jäi pomppimaan Makedonian rangaistusalueelle Robin Lodin vapaapotkun jälkeen, ja Pohjanpalo reagoi nopeimmin, mutta hänen laukauksensa viuhui punapaitojen maalin ohi.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Makedonia oli lähellä siirtyä johtoon, kun Stefan Ristovskin keskitys otti Suomen pelaajasta kimmokkeen ja leijaili kohti takatolppaa, jonne rynnisti Ezgjan Alioski. Joona Toivio ennätti kuitenkin viime hetkellä väliin.

Varsinaiset huippupaikat olivat ensimmäisellä jaksolla vähissä. Pallo tuntui karkailevan kuhmuraisella kentällä molemmilta joukkueilta, ja pelaajat liukastelivat tasaiseen tahtiin.

Suomella vaikutti olevan vaikeuksia pelin avaamisen kanssa. Pallo saatiin kyllä keskikentän paikkeille, mutta hyökkäyspään pelaajille peliväline oli harvinainen näky. Huuhkajista edukseen esiintyi Lod, joka pystyi pitämään palloa ja haastamaan vastustajia oikealla laidalla.

Toista puolikasta oli ehtinyt kulua vasta pari minuuttia, kun Suomen päävalmentaja Markku Kanerva teki ensimmäisen vaihtonsa. Pohjanpalo asteli vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Akseli Pelvas, joka ehti juuri ja juuri viheriölle ja sai varoituksen taklauksesta.

Makedonia otti toisen jakson alussa pallonhallinnan selkeästi itselleen, mutta sillä oli vaikeuksia luoda maalipaikkoja.

Tunnin kohdalla se kuitenkin sellaisen sai, kun Pyry Soiri menetti pallon Suomen rangaistusalueen tuntumassa. Ilija Nestorovski pääsi laukomaan, mutta Soiri ennätti vielä kudin tielle. Pallo pomppi kuitenkin Visar Musliulle, joka pääsi tykittämään lähietäisyydeltä, mutta Lukas Hradecký onnistui torjunnassa.

Hetkeä myöhemmin Makedonia pääsi jälleen yrittämään maalintekoa, kun Goran Pandev lähti haastamaan Sauli Väisästä, ja pallo osui suomalaistopparin käteen. Väisänen sai tilanteesta varoituksen ja Makedonia vapaapotkun, joka suuntautui kuitenkin suomalaispuolustajaa päin.

Kanerva teki toisen vaihtonsa 67. minuutilla. Kentältä poistui Soiri ja hänen paikkansa otti Moshtagh Yaghoubi.

Hieman paremmalla tuurilla Huuhkajilla olisi ollut mahdollisuus siirtyä johtoon. 74. minuutilla Juha Pirisen keskitys löysi etutolpalta Teemu Pukin, joka puski kohti yläkulmaa, mutta Makedonian maalivahti Stole Dimitrievski oli hereillä tolppiensa välissä.

Heti seuraavassa tilanteessa Yaghoubi pelasi loistavan pallon makedonialaisten linjan taake Lodille, joka otti pelivälineen taidokkaasti päällään mukaan, mutta hänen laukauksensa lähietäisyydeltä epäonnistui pahasti ja lirui maalin ohi.