Suomen maajoukkue pelaa maaliskuun maaottelutauon toisen ottelunsa maanantai-iltana Turkin Belekissä. Jalkapalloyleisön tapaan myös ottelun selostava Mikko Innanen odottaa Huuhkajilta maaleja.

Suomi pelasi perjantaina Belekissä Makedoniaa vastaan 0-0-tasapelin venyttäen samalla tappiotonta putkeaan.

– Perjantaina seitsemäs ottelu putkeen ilman tappiota ja oma maali jälleen puhtaana, se on hyvä. Totta kai futis on paljon muutakin kuin maalintekoa, mutta pienen uskottavuuden nimissä maalejakin pitäisi nyt nähdä. Kaikki kunnia Maltalle, mutta vastassa on kuitenkin maa, joka viimeksi viime viikolla hävisi Luxemburgille, Viasatin selostaja Innanen toteaa.

Makedonia-ottelun jälkeen Suomen hyökkäyksestä putosi pois nilkkansa loukannut Joel Pohjanpalo. Huuhkajien hyökkäyksen on kuitenkin tarjolla yllin kyllin maalintekovoimaa.

– Kyllä Rive Kanerva tietää, mitä tekee. On se sitten Teemu Pukki tai Akseli Pelvas. Robin Lod oli hyvä Makedonia-matsissa, mutta vedot jäivät vähän piippuun. Jos yksi nimi pitää nostaa, niin odotan, että Pukki laittaisi samanlaista meininkiä kuin Brøndbyssä, Innanen heittää.

Vaikka maanantaina ei pelatakaan karsintapisteistä, Innanen ”palaa mielellään juurilleen” selostuskoppiin.

– On aina kiva päästä Suomen matseja selostamaan. Aikanaan 10 vuotta sitten sain miltei kunnian selostaa Suomen 2008 Itävallan ja Sveitsin yhteiseen EM-lopputurnaukseen saakka. Se projekti jäi valitettavasti maalin päähän, Innanen muistelee.

Maltan legenda kentällä

Maltan jalkapallomaajoukkue ei varsinaisesti pullistele nimimiehillä, mutta suomalaisyleisön on mahdollista nähdä maanantaina kentällä todellinen maltalaisen jalkapallon legenda. 36-vuotias Michael Mifsud kolkutteli aikanaan 18-vuotiaana jopa Manchester Unitedin portteja.

Koeaika ei tuonut sopimusta Manchesterin jättiseuraan, mutta 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä maltalaiskärki teki komeaa uraa Kaiserslauternin, Lilleströmin ja Coventryn riveissä. Maajoukkuepaidassa maalijyvä on ollut todellakin kohdillaan.

– 40 maalia 128:aan maaotteluun. Siis 40 maalia 128 ottelussa! Se on aivan karmea määrä. Mifsud pelasi jo aikanaan 2004 Maltan joukkueessa, kun Suomi voitti 2-1, Innanen muistuttaa.

Suomi-yhteys löytyy myös Maltan valmennusportaasta, sillä lokakuussa 2017 Maltan päävalmentajaksi tullut belgialainen Tom Saintfiet teki lyhyeksi jääneen visiitin Rovaniemen Palloseuran päävalmentajana talvella 2008.

Mikko Innanen selostaa Suomi-Malta- ottelun maanantaina 26.3. Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplaylla. Suora lähetys ottelusta alkaa klo 18.50.