Suomalaista jalkapalloa kohahdutti perjantaina uutinen siitä, että Eremenko-veljesten nuorimmainen Sergei Eremenko päätti valita Venäjän edustamisen, lue uutinen tästä.

Suomen alle 21- sekä 19-vuotiaiden päävalmentaja Juha Malinen kertoi asiasta Palloliiton medialounaalla. Malinen avasi tilanteen kulkua vielä tarkemmin Iltalehdelle.

– Olisin halunnut kuulla informaatiota. Joonas Vilkki oli häneen yhteyksissä. Mihinkään sähköposteihin tai whatsapp-viesteihin ei vastattu. Se alkoi haiskahtaa, että jotakin tässä saattaa olla. Pari päivää sitten tuli kirjallinen varmistus, että hän hakee oikeutta pelata Venäjän maajoukkueessa, Malinen sanoi IL:lle.

Eremenko on kuulunut alle 19-vuotiaiden maajoukkueen vakiokasvoihin. Moskovan Spartakiin tammikuussa lainalle siirtynyt Eremenko on anonut edustusoikeutta Fifalta ja mikäli anomus hyväksytää, ei hän enää voi edustaa Suomea. Suomen U19-maajoukkue isännöi ensi kesänä EM-lopputurnausta.

– Minun mielestäni se on rehti peli. Hänellä on elämä siirtynyt Venäjälle. Olen kiinnostunut vain pelaajista, jotka haluavat pelata Suomen maajoukkueessa, Malinen sanoi.

Lue Iltalehden juttu (mukana myös Markku Kanervan kommentit) aiheesta tästä.