Shanghai SIPG:n brasilialainen keskikenttäpelaaja Oscar vastaa arvostelijoilleen, jotka syyttävät häntä Brasilian maajoukkueen hylkäämisestä.

Oscar, 26, jätti tammikuussa 2017 eurooppalaiset huippusarjat taakseen, kun hän siirtyi Chelseasta Shanghaihin 68 miljoonan euron kaupassa. Hänen on raportoitu tienaavan Kiinassa hulppeat 450 000 euroa Kiinassa.

Kiinan pääsarja on kuitenkin tasoltaan tunnetusti heikompi kuin esimerkiksi Valioliiga, jossa Oscar ehti pelata Chelsean riveissä 131 ottelua.

Monet ovat syyttäneet Oscaria palkkasoturiksi, joka uhrasi maajoukkueuransa rahan vuoksi.

Brassitaituri kertoo tehneensä päätöksen siirrosta perhe mielessään.

– Jokainen jalkapallon pelaaja tai ihminen, joka tekee töitä, haluaa ansaita rahaa auttaakseen perhettään, sanoi Oscar Copa 90:n haastattelussa.

– Minä lähdin Brasiliasta hyvin köyhistä oloista. Meillä ei ollut mitään. Nyt korjaan työni hedelmät.

Oscar vakuuttaa, että hänen tasonsa riittäisi yhä Euroopassa pelaamiseen.

– Voisin mennä sinne takaisin täysin samalla tavalla kuin tulin tännekin. On täysin yhdentekevää, mitä päätän tehdä. Ihmiset tulevat aina ylistämään tai kritisoimaan sitä.

– Kuten näimme Paulinhon siirrossa Barcelonaan, meidän joukkueessamme on pelaajia, kuten minä, Hulk ja Elkeson, joiden taso riittää Euroopassa pelaamiseen.

Oscar myöntää, että siirto Kiinaan ei tehnyt hyvää hänen maajoukkuehaaveilleen. Hänet on viimeksi kutsuttu Brasilian joukkueeseen lokakuussa 2016, ja edelliset minuutit maaottelussa tulivat marraskuussa 2015.

– Saavuin Eurooppaan todella nuorena. Menin sinne 19 vuoden iässä ja pysyin Chelseassa viisi vuotta.

– Tietysti olisi parempi olla osa Brasilian maajoukkuetta. Tänne siirtyminen teki siitä hankalampaa, sillä minulla ei ole samaa näkyvyyttä kuin Euroopassa, mutta pelaan jalkapalloa yhä samalla tasolla.