Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen EM-karsintaurakka päättyi pettymykseen sunnuntaina Madeiralla.

Portugali kaatoi Suomen luvuin 2-0 ja eteni kesällä pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Portugali sijoittui karsintalohkossa toiseksi juuri Suomen edelle. Sveitsi voitti lohkon.

Portugali iski ottelun kummatkin maalit avausjaksolla. Avausmaali oli Suomen kannalta epäonninen, sillä pallo kimposi Noah Nurmen kautta omaan maaliin. Toinen osuma syntyi pilkusta.

Alle 17-vuotiaiden päävalmentaja Erkka V. Lehtola kommentoi ottelun tapahtumia Palloliiton sivuilla kamppailun jälkeen. Lehtolan mukaan Suomen avausjakso oli huono, mutta joukkue paransi huomattavasti toisella puoliskolla.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä kehno. Jos ottelusta pelaa vain puolet – ja varsinkinkin tällaista vastustajaa vastaan – mahdollisuudet ovat aika pienet. Rohkeutta on tässä matkan varrella koko ajan korostettu, mutta emme uskaltaneet pelata tarpeeksi palloa ensimmäisellä jaksolla.

– Vähän halpa erikoistilannemaali – eikä ensimmäinen tässä turnauksessa – ja hiukan lahjana saatu rankkari. Eivät ne kuitenkaan isoa kuvaa muuta, sen verran olimme vastaanottavana osapuolena, että noita tulee väistämättä

– Voi tietysti valmentajakin miettiä mikä vaikutus sillä oli, että muutimme puolustamista vähän alemmas, mutta ei se saisi passivoida pelaamista kuitenkaan

– Toiselle jaksolle tuli näkyvä ryhtiliike. Puolustuksen prässi parani, panimme itsemme likoon kaksinkamppailuissa ja kadoksissa ollut pelirohkeus löytyi. Tuilmme peliin mukaan ja näytimme että pystymme parempaan.

– Kaikki kunnia Portugalille. Se on maailmanluokan joukkue ja parempi joukkue tästä jatkoon meni. Uskon vahvasti myös, että tässä ryhmässä on mukana tulevia A-maajoukkuepelaajia, joista on vielä paljon iloa suomalaiselle jalkapallolle tulevina vuosina.