Kroatian peluutusratkaisut suututtivat vastustajan valmentajan: ”Sääntöjä pitää muuttaa”

© Kuva: Getty Images

Meksiko ja Kroatia ottavat toisistaan mittaa varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa pelattavassa harjoitusottelussa Teksasissa. Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalic päätti kuunnella seurajoukkueiden toiveita, ja lähetti joukkueestaan aikaiselle kotimatkalle kuusi runkopelaajaa: Luka Modricin (Real Madrid), Mario Mandzukicin (Juventus), Ivan Perisicin ja Marcelo Brozovicin (Inter Milan), Ivan Kalinicin (AC Milan) sekä maalivahti Danijel Subasicin (Monaco).

Meksikon valmentaja Juan Carlos Osoriota Kroatian toiminta ei ilahduttanut alkuunkaan. Hän kritisoi painokkaasti vastustajan menettelyä, sillä Meksiko oli valinnut harjoitusvastustajakseen Kroatian nimenomaan MM-kisoihin valmistautumista silmällä pitäen. Kroatian kun piti olla joukkueena Meksikon alkulohkovastustaja Saksan tyylinen.

– Kroatian toiminta on sääli, sillä näiden otteluiden idea on kohdata kukin vastustaja sen parhaalla kokoonpanolla. Valmistauduimme otteluun siten, että kohtaisimme maailman parhaita pallonhallintapelaajia, kuten Rakiticin, Modricin ja Kovacicin, mutta valitettavasti he päättivät toisin, Osorio toteaa Mediotiempossa.

– Tätä tapausta en tunne tarpeeksi hyvin, mutta luulen, että tulevaisuudessa sopimuksissa on pykälät, jotta joukkueet pelaavat parhaalla miehistöllään.

– Toivon, että tulevaisuudessa säännöt vaativat peluuttamaan parasta kokoonpanoa. Jos nyt sopimuksessa lukee, että peleissä pitää olla A-maajoukkue, listalla voi olla 30 nimeä, joista valita. Meidän valmistautumistamme olisi palvellut paremmin kohdata Kroatian paras mahdollinen miehistö, kolumbialaisluotsi jatkoi.

Kroatia kohtasi perjantaina Yhdysvalloissa jo Perun. Peru voitti pelin 2-0, ja tuossa ottelussa muun muassa Luka Modric pelasi täydet peliminuutit.

Muokattu 27.3. klo. 16.18: Korjattu, että Peru voitti Kroatian 2-0.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.