Kulttuuriteko! TamU-TV:n mesenaattikampanja keräsi 3560 euroa

Tampere Unitedin TamU-TV jatkaa suorien ottelulähetysten tekemistä Kakkosessa myös alkavalla kaudella.

Seura kertoo tiedotteessaan, että onnistuneen mesenaattikampanjan ansiosta katsojille pystytään tarjoamaan kaudella 2018 ”aiempaa kokonaisvaltaisempi kokonaisuus”.

Asiantuntijoista jatkavat tutut nimet Ari ”Zico” Hjelm, Joonas Niemelä, Ville Toiva ja Elina Vainikainen. Uusina kasvoina mukaan tulevat Ali Koljonen, Riku Jussila ja Mikko Malinen. Ottelut selostaa tulevallakin kaudella Manu Haapalainen, ja Tarmo Lyytikäinen jatkaa studioisäntänä.

TamU-TV:n joukkorahoituskampanja sai mukaan 85 mesenaattia, jotka rahoittivat TamU-TV:tä yhteensä 3560 euron edestä.

Katsojalle näkyvin muutos teknisessä kehityksessä tulevan kauden lähetyksissä on studion siirtyminen ylälehtereiltä kentän tasolle. Tämän ansiosta studiomiehitys pystyy aistimaan sekä raportoimaan kaiken lähietäisyydeltä, ja ennen kaikkea lähetyksiin saadaan aiempaa enemmän suoria haastatteluja. Lisäksi tekniikan työskentelyä helpottaa keskinäinen ääniyhteys lähetysten aikana. Sen ansiosta saadaan entistä ehjempi lopputulos katsojalle.

– Olemme ensi kaudella entistä enemmän hetkessä läsnä. Suuri kiitos vielä kertaalleen tämän mahdollistaneille mesenaateille, toteaa jälleen TamU-TV:n kasaamisesta päävastuussa ollut Lyytikäinen tiedotteessa.

TamU-TV lähettää tulevalla kaudella kaikki Tampere Unitedin kotiottelut, ja mukana on tuttuun tapaan aina tunnin ennakkostudio. Lisäksi joitakin spesiaalilähetyksiä on luvassa – ensimmäinen jo avauskierroksella JBK:ta vastaan, kun sarja-avausta edeltää suorana Ratinasta lähetettävä 2,5-tuntinen kausiennakko.

Vierasotteluiden lähettämisestä on lähestytty kaikkia Kakkosen C-lohkon seuroja, ja yli puolet niistä on jo antanut kuvausluvan. Pitkistä välimatkoista huolimatta TamU-TV tulee siis olemaan vahvasti mukana vierasotteluissa tulevallakin kaudella.

Vierasottelut toteutetaan kuitenkin vaihtelevalla panostuksella. Osa tulee kokonaisuudessaan selostajan ja mukana olevan asiantuntijan välittämänä. Studio otetaan kuitenkin mukaan tasaisin väliajoin, ensimmäisen kerran helatorstaina 10. toukokuuta Tampere Unitedin kohdatessa Vasa IFK:n Elisa Stadionilla Vaasassa.

– Me teemme kaikki ne vieraspelit, mihin luvan saamme. Muutamalla paikkakunnalla on kuitenkin alustavia suunnitelmia striimata kotiotteluita itse, kertoo Lyytikäinen.

– Jos näin käy, niin on itsestään selvää, ettemme mene tuolloin kilpailevaa lähetystä tekemään. Pidän tätä äärimmäisen positiivisena asiana suomalaisen jalkapallon kannalta, jos Kakkosen näkyvyys lisääntyy ja kyllähän se paljon C-lohkon seuraamista helpottaisi.

Lue lisää TamU-TV:stä seuran verkkosivuilta.