Kuopion Palloseura tiedottaa kotisivuillaan tehneensä sopimuksen 28-vuotiaan Deivydas Matuleviciusin kanssa. Isokokoinen Liettuan maajoukkuehyökkääjä saapui Kuopioon maanantaina ja lienee mukana jo torstaisessa Suomen Cupin puolivälieräottelussa HJK:ta vastaan.

Matulevicius vietti syyskauden Skotlannin pääsarjan Hibernianissa, jossa peliminuutit jäivät kuitenkin erittäin vähäisiksi. Parhaiten hän on onnistunut romanialaisessa Pandurii Targussa, jossa kolmen sarjakauden aikana syntyi 27 liigamaalia ja 10 maalisyöttöä. Romaniassa pelatessaan Matulevicius pääsi pelaamaan myös Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

Liettuan maajoukkueessa 190-senttinen Matulevicius on pelannut 36 A-maaottelua, joissa osumia on syntynyt viisi.

Matulevicius on onnistunut maalinteossa peräti viiden eri maan pääsarjassa ja seuraavaksi hyökkääjän tavoite on heiluttaa maaliverkkoja Veikkausliigassa. Ennen Suomeen saapumistaan Matulevicius on onnistunut maalinteossa Liettuassa, Puolassa, Romaniassa, Belgiassa ja Skotlannissa.

Hyökkääjä on pelannut yhteensä 36 A-maaottelua Liettuan paidassa. Edellisten MM-karsintojen kymmenestä ottelusta Matulevicius sai peliaikaa seitsemässä.

– Tavoitteenamme oli löytää iso hyökkääjä, jolla on hyvä liike, joka pystyy pelaamaan kombinaatioita ja juoksemaan pystyyn. Deivydas sopii tähän profiiliin, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

– Lisäksi tarvitsemme myös uhkaa rangaistusalueelle. Deivydas on vahva pelaaja maalin edessä. Hän tuo meille yhden vaihtoehdon lisää hyökkäyspeliimme.