MTV: Tuplaroolin maajoukkueissa ottanut Juha Malinen: ”Harmittaa tietysti Lipposen puolesta”

© Kuva: Juha Tamminen
Eurooppa-liigassa FCK yrittää kampittaa Celticin! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Palloliitto tiedotti tänään lauantaina, että alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentaja Kimmo Lipponen on vapautettu tehtävästään.

Lipposen viime aikojen saldo maajoukkueen peräsimessä ei ole kaunista luettavaa: yhdeksän tappiota kymmenessä viimeisessä ottelussa, joiden maaliero oli 1-35.

Palloliitto nimitti Lipposen tilalle U21-maajoukkueen päävalmentajan Juha Malisen, joka luotsaa U19-ryhmää seuraavan viiden kuukauden ajan. Hän jatkaa myös nykyisessä roolissaan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Harmittaa tietysti Lipposen puolesta, mutta näitä ikäviä asioita tulee joskus jalkapallossa. En olisi tietystikään toivonut näin käyvän, sillä arvostan häntä valmentajana kovasti, Malinen toteaa MTV Sportille.

Alle 19-vuotiaiden maajoukkue isännöi heinäkuussa Vaasassa ja Seinäjoella pelattavaa EM-lopputurnausta. Malinen tiedostaa, että hänen uusi ikäluokkansa lähtee kisoihin heikoista asetelmista, mutta hänellä on silti uskoa omaan ja omiensa tekemiseen.

– Siellä on luonnollisesti päätähtäin ja taso turnauksessa tulee olemaan kivikova, mutta uskon silti, että voimme venyä altavastaajina. Meidän pitää olla rohkeita, pelkäämään sinne on turha lähteä.

– Totta kai venyminen vaatii sen, että joukkueemme on sitoutunut, nälkäinen ja kurinalainen. Meidän pitää olla myös rehellisiä itsellemme ja tunnistaa vahvuutemme ja heikkoutemme. Pelaajien pitää osoittaa kovaa luonnetta ja pelitapamme pitää loksahtaa kohdilleen.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)

Eurooppa-liigassa FCK yrittää kampittaa Celticin! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!