Allsvenskanista Valioliigaan? Loikka on pelaajillekin varsin harvinainen, mutta valmentajista puhuttaessa jopa jokseenkin ennenkuulumaton.

Tällaista skenaariota väläytellään kuitenkin 45-vuotiaan Graham Potterin kohdalla. Potter on noussut maailmanmaineeseen piskuisen pohjoisruotsalaisen Östersundin valmentajana, ja pian mies voi päästä vielä paljon kirkkaampiin parrasvaloihin.

Brittilehti Mirror uskoo, että Southampton päättää kesällä managerinsa Mauricio Pellegrinon työsopimuksen, vaikka Pyhimykset onnistuisivatkin säilyttämään paikkansa pääsarjassa. Southampton on voittanut Pellegrinon komennossa vain viisi 29 valioliigaottelustaan.

Pellegrinon seuraajaksi lehti ehdottaa kahta nimeä: Fulhamin Slavisa Jokanovicia ja juuri Graham Potteria.

 

 

 

Potterin sopimus Östersundin kanssa kattaa vielä kauden 2019, eikä seura ole halukas pidetystä valmentajastaan luopumaan. Tarpeeksi rahakas tarjous saattaisi kuitenkin epäilemättä tilanteen muuttaa. Southampton ei ole myöskään ainoa valioliigaseura, johon Potter on yhdistetty, vaan miestä on huhuttu välillä myös West Bromwichiin, Swanseaan ja Stokeen.

 

 

Graham Potter pelasi nykyisistä valioliigaseuroista myös Stokessa ja West Bromwichissa, mutta miehen ainoat kahdeksan valioliigapeliä näkivät päivänvalon juuri Southamptonissa kaudella 1996-1997. Potter pelasi myös kerran Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

Potter on tehnyt Östersundissa harvinaisen pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä, ja jää epäilemättä historiaan seuran parhaana valmentajana. Britti teki sopimuksen Östersundin kanssa jo joulukuussa 2010, kun seura pelasi vielä neljännellä sarjatasolla. Kun kaksi ensimmäistä kautta päättyivät sarjanousuun, tekivät Potter ja Östersund kolmevuotisen jatkosopimuksen.

Allsvenskanissa Östersund on pelannut Potterin johdolla nyt kaksi kautta. Ensimmäisen pokaalinsa seura voitti viime keväänä, kun se juhli Ruotsin cupin voittoa. Cup-titteli vei Östersundin myös eurokentille, jossa tuhkimotarina on saanut upeaa jatkoa.

Eurooppa-liigassa Östersund keräsi muun muassa Galatasarayn, PAOK:n ja Hertha Berlinin päänahat ja eteni pudotuspelivaiheeseen asti. Matka päättyi helmikuussa upeaan 2-1 -voittoon Arsenalista vieraskentällä, mutta Gunners eteni kuitenkin neljännesvälieriin yhteismaalein 4-2.