Euroopan jalkapalloliitto Uefa on käynnistänyt tutkinnan Paris Saint-Germainin puutteellisista järjestelyistä ja toimista Mestarien liigan ottelussa Real Madridia vastaan.

Peli jouduttiin pysäyttämään toisella jaksolla PSG:n ultrakannattajien sytyttämien soihtujen takia kaksi kertaa. Savu leijaili stadionilla vielä pitkään taukojen jälkeen ja vaikutti myös pelaajien ja tuomariston toimintaan. PSG maksoi jo aiemmin tällä kaudella 40 000 euron sakon vastaavasta tempauksesta ottelussa Bayern Müncheniä vastaan.

RMC:n mukaan PSG:tä syytetään fanien laserkynien käytöstä, puutteellisista järjestelyistä ja portaiden tukkiutumisesta. PSG:lle saatetaan myös määrätä 500 euron sakko jokaisesta sytytetystä soihdusta.

Jos PSG katsotaan syylliseksi, suljetaan joukkueen kotistadionin Parc des Princes’n pohjoispäätykatsomo väliaikaisesti.

Uefa on huolissaan PSG:n löysästä suhtautumisesta ennen ottelua tehtyihin turvallisuustarkastuksiin. Pariisilaisseura vakuutti estäneensä montaa kannattajaa pääsemästä stadionille soihtujen kanssa, mutta silti peli pysäytettiin kahteen kertaan valtavan soihtumeren takia.

Jos Uefan tutkinnassa selviää, että soihdut on onnistuttu viemään stadionille jo ennen porttien avaamista, saattaa PSG:tä odottaa koko Parc des Princes’n väliaikainen sulkeminen sekä 100 000 euron sakko.

Tutkinnan tuloksista ja mahdollisista sanktioista tiedotetaan 22. maaliskuuta.

PSG hävisi ottelun 1-2 ja putosi kilpailusta neljännesvälierävaiheessa yhteismaalein 2-5.