Suomalaislupaus tahkoaa minuutteja Euroopan top-5-sarjassa: ”Valmentaja oli heti sitä mieltä”

© Kuva: Juha Tamminen
Tottenham ja RB Leipzig Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana Helsingissä tiistaina harjoitellut Timo Stavitski on tehnyt upean läpimurron Caen SM:ssä, Ranskan liigassa. Stavitski myönsi Huuhkaja tv:n haastattelussa, että peliaika on yllättänyt.

Caen maksoi RoPS:lle 600 000 euroa, joten odotukset myös seuran päässä olivat kovat. Harva osasi kuitenkaan Suomessa odottaa, että vasta 18-vuotias suomalaislaituri löisi näin nopeasti läpi Caenin edustusjoukkueessa. Tällä kaudella Stavitski on pelannut seitsemässä Ligue 1 -ottelussa, jonka lisäksi cupissa Stavitski on pelannut kahdessa ottelussa, joissa on myös tullut yksi osuma.

– Yllättävän paljon olen päässyt pelaamaan, josta olen todella iloinen. Ensimmäisistä harjoituksista pystyi näyttämään, että taso riittää siellä. Valmentaja oli heti sitä mieltä, että jos taso riittää harjoituksissa, niin miksi ei peleissäkin, Stavitski kertoi.

Stavitskin sopimus Caenin kanssa on voimassa vuoteen 2022. Pitkä sopimus luo turvaa ja mahdollisuuksia. Nuori suomalainen tarrasi kuitenkin heti ensimmäiseen mahdollisuuteensa edustusjoukkueen puolella. Stavitski on Caenin edustusjoukkueen nuorin pelaaja.

– Vaikka sopimukseni on pitkä, halusin heti alusta asti päästä pelaamaan. En voi muuta sanoa kuin, että olen iloinen, mutta eteenpäin tässä täytyy mennä.

Veikkausliigasta hyppääminen Euroopan top-5-sarjaan on suuri hyppäys.

– Onhan se ihan eri tasoista jalkapalloa, mitä olen aiemmin pelannut. Joukkue ja kaupunki on minulle hyvä paikka kehittyä kokonaisvaltaisesti.

Nyt Stavitski keskittyy alle 19-vuotiaiden maajoukkueen harjoituspeleihin, mutta edessä häämöttää jo kauden ratkaisupelit Caenin kanssa. Cupin välierässä tulee vastaan Paris Saint-Germain, joka on varmasti kovin mahdollinen mittari liigassa 13. sijalla olevalle Caenille. Kesällä häämöttää myös jo alle 19-vuotiaiden EM-kotikisat.

– Haluan loppukaudesta päästä paljon pelaamaan. Haluan pelata hyvin ja tehdä tehoja. Sen jälkeen kaikki katseet ovat kohti kotikisoja. Ei tuollaisia tule elämässä monia vastaan, joten joukkueena kisoissa menestyminen olisi todella iso ja hieno asia, Stavitski sanaili.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Tottenham ja RB Leipzig Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!