20-vuotias Martin Kuittinen pelaa vahvaa kautta Portugalin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Águias do Moradalin riveissä. Suomalaislupaus viettää ensimmäistä vuottaan seurassa siirryttyään sinne kesällä Sintrensestä.

Laitahyökkääjänä pelaavan Kuittisen vastuu uudessa seurassa on ollut suurta. Nuorukainen on päässyt pelaamaan 16 sarjapelissä, joihin on syntynyt vahvat kolme maalia ja saman verran maalisyöttöjä.

Kuittinen pelasi edellisessä pelissään sunnuntaina täydet minuutit, kun Moradal hävisi vieraissa vajaamiehisenä niukasti 4-3-lukemin runsasmaalisen taiston Anadiaa vastaan.

Suomalainen pääsi myös maalin makuun osuttuaan tolppien väliin 49. minuutilla.

Kuva: MAlves/GDAM

– Juoksin boksiin ja hämäsin minua merkkaavaa pelaajaa menemään etutolpalle, jolloin itse otin pari askelta taakse. Keskitys tuli ilmassa sinne, minne ajattelin, hyppäsin ja iskin päällä pallon takakulmaan, Kuittinen kuvaili osumaansa Suomifutis-sivustolle.

Kuittinen pääsi myös syöttämään ottelussa yhden maaleista tarjoiltuaan 62. minuutilla esityön . Karvas tappio jäi harmittamaan.

– Totta kai lähdettiin voittamaan matsia ja kauan näyttikin siltä, että saataisiin hyvä tulos. Harmi, että viime minuuteilla tekivät maalin, vähän jopa onnekkaasti, laituri sanoi.

Kuittisen edustama Moradal on sarjataulukossa sijalla 13. Suomalainen edusti ennen Portugaliin lähtöä myös espanjalaisseura Real Valladolidin akatemiassa.