Ensi kesän kotikisoihin valmistautuva Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue on suorittanut ryhtiliikkeen uuden valmentajansa Juha Malisen komennossa. Tänään Minihuuhkajat pelasivat Sveitsissä 2-2 -tasapelin alppimaan vastaavaa ikäkausijoukkuetta vastaan.

Huuhkajat

@Huuhkajat
U19-pojat kohtaavat Sveitsin klo 14 Suomen aikaa Wilissä 🇨🇭🇫🇮
Suoraan lähetykseen pääset täältä sfvplay.ch/SFV-Play-Live.… #Minihuuhkajat #u19eurofi

Nedim Omeragic vei Sveitsin johtoon kahteen otteeseen (maalit ajassa 9′ ja 20′), mutta Marcus Forss vastasi samalla mitalla ja nosti Suomen kahdesti tasoihin. Forssin ensimmäinen osuma syntyi 17. minuutilla ja toinen rangaistuspotkusta 25. minuutilla.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Suomi tasoitti 17. minuutilla! Saku Ylätupa katkoi maalivahdin syötön boksissa ja löysi Marcus Forssin. Hyökkääjä otti pallon rauhassa haltuun ja laukoi voimalla 1-1-lukemat. #Minihuuhkajat #u19eurofi

Huuhkajat

@Huuhkajat
Suomi sai 25. minuutilla rankkarin! Ylätupa kaadettiin 16-alueen reunalla Forssin tehtyä hyvän esityön tilanteeseen. Forss asteli pallon taakse ja ampui päivän toisen osumansa. Tilanne 2-2! #SUIFIN #Minihuuhkajat

Toisella puoliajalla ei maaleja nähty, mutta tunteet pääsivät kuumenemaan. 69. minuutilla nimittäin molemmat joukkueet saivat samanaikaisen ulosajon. Suomelta suihkuun lensi Ajaxin juniori Saky Ylätupa. Ylätupa oli ollut vahvasti mukana Suomen molemmissa osumissa.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Sveitsiläispelaaja taklasi 68. minuutilla Albion Ademia ja jälkitilanteessa tunteet kuumenivat. Saku Ylätupa ja Aliu Izer joutuivat molemmat jättämään kentän punaisen kortin vuoksi. #Minihuuhkajat #SUIFIN

Ottelu oli Palloliiton Twitter-seurannan mukaan ehdottoman vauhdikas ja värikäs, ja tulos lupauksia antava. Suomi oli jäänyt nollille seitsemässä edellisessä ottelussaan, joten kaksi tehtyä maalia on ehdottomasti askel oikeaan suuntaan.