Suomen A-maajoukkue voitti maanantaina Maltan selvästi lukemin 5-0. Suurinumeroinen voitto herätti epäilyksiä vilpistä.

Federbet-kanalaisjärjestö nosti Suomen ja Maltan välisen ottelun esiin sosiaalisessa mediassa julkaistussa kirjoituksesta. Asiasta uutisoi Suomessa Yle Urheilu. Järjestö kuvaili ottelun vedonlyöntikertoimia oudoiksi.

– Emme syytä ketään. Kuten yleensäkin, saimme merkkejä epäilyttävistä vedonlyönneistä ja monitoroimme kansainvälistä markkinaa. Huomasimme, että jotain oli vialla. Kertoimet olivat oudot ja sen jälkeen tulos vahvisti oudot kertoimet, Federbetin pääsihteeri Francesco Baranca kommentoi Ylelle.

Baranca ei kuitenkaan syyttänyt Suomen A-maajoukkuetta tai Maltaa vilpistä. Suomen urheilun eettisen keskuksen tutkintapäällikkö Jouko Ikonen kertoi Ylelle katsoneensa ottelun, eikä ollut huomannut mitään erikoista esimerkiksi Suomen tekemissä osumissa.

– En näillä tiedoilla lähde asiaa enempää selvittämään, sillä ei ole syytä epäillä Suomen miesten maajoukkuetta osallisuudesta mahdolliseen vilppiin, jos sitä on tapahtunut, Ikonen sanoi.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoi, että liitto aikoo kysyä asiasta UEFA:lta. Casagranden mukaan otteluun ei ainakaan tällä hetkellä liity mitään poikkeuksellista tai epäilyttävää.

Lue Ylen juttu aiheesta tästä.