Balotelli, Chicharito, Tévez… Omistajanvaihdos panee MLS-seurassa ison pyörän pyörimään

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa kotipaikkaansa pitävä D.C. United on yksi MLS-liigan perustajaseuroista, mutta viime vuosina menestys ei ollut aivan toivotunlaista. Nyt seuran pääomistaja Erick Thohir on myymässä osuutensa seurasta ostajaryhmälle, johon kuuluu muun muassa miljardööri Patrick Soon-Shiong.

Thohir ja toinen pääomistaja Jason Levien ovat rakennuttaneet Unitedille uuden stadionin Audi Fieldin, mutta pelaajistoon indonesialaisliikemies on ollut haluton törsäämään. Washington Postin mukaan Unitedin palkkabudjetti on yksi koko MLS:n pienimmistä.

MLS on hiljalleen löyhentämässä palkkakattorajoituksiaan. Lehden kertoman mukaan Soon-Shiongilla riittää urheilullista kunnianhimoa Thohiria enemmän, ja hän aikookin panna tuulemaan.

Kesän siirtoikkuna aukeaa Yhdysvalloissa 10. heinäkuuta, ja silloin United aikoo käydä toimeen. Seuralla on tiettävästi ainakin seitsemän huippupelaajan toivelista. Näistä Washington Post nimeää kolme. Jokainen heistä on ainakin käväissyt jalkapallomaailman huipulla, ja erityisesti kunkin markkina-arvo on suorastaan valtaisa.

Kaikkein puhuttelevin nimi on epäilemättä megatähti Mario Balotelli. Italialaiskärjen sopimus Ligue 1 -seura Nicen kanssa päättyy tänä kesänä, ja 27-vuotias Balotelli on saatavilla ilman siirtokorvausta.

Lisäksi DC United tavoittelee Meksikon maajoukkueen megatähteä, West Hamissa tällä hetkellä leipänsä tienaavaa Javier ”Chicharito” Hernándezia sekä argentiinalaista Carlos Téveziä. 30-vuotias Chicharito ja 34-vuotias Tévez muodostaisivat yhdessä Balotellin kanssa epäilemättä MLS-historian nimekkäimmän hyökkääjätrion koskaan.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!