Tanskan Superliigan jatkosarjassa pelataan sunnuntaina Kööpenhaminan derby, kun Brdöndby isännöi FC Kööpenhaminaa. Brøndbyn toppari Paulus Arajuuri muisteli derbyjä uransa varrelta.

Yksi ylitse muiden oli Veikkausliigassa pelattu pääkaupunkiseudun derby HJK-FC Honka. Arajuuri teki debyytin 18-vuotiaana Hongan paidassa HJK:ta vastaan, kun hänet vaihdettiin kentälle ottelun loppuhetkillä.

– Juoksin muutaman askeleen, kunnes tajusin, että juoksin väärään suuntaan. Olin aivan hullun hermostunut. Se oli debyyttini Hongassa ja en ollut koskaan ollut edes vaihtopenkillä ennen sitä. Kaikki ystäväni ja perheeni oli katsomassa peliä, Arajuuri kertoi Brøndbyn nettisivuilla.

– Olin pelannut enintään 500 katsojan edessä ennen sitä ja sitten yhtäkkiä stadion oli loppuunmyyty. Paikalla oli 10 000 katsojaa. Se oli hurja kokemus, Huuhkajien avainpuolustaja kertoi.

Arajuuri on sen jälkeen nähnyt useampia derbyjä. Puolassa Arajuuri pelasi Lech Poznańin riveissä ja pääsi maistamaan puolalaista futiskulttuuria.

– Tunnelma oli todella hurja, mutta sama se on kun pelaamme FC Kööpenhaminaa vastaan. Molemmat ovat suurimpia pelejä, mitä tulee eurooppalaisiin derbyihin.

– Olen todella onnekas, että olen saanut kokea molemmat derbyt. Vaikka otteluita ei voi suoraan verrata toisiinsa, molemmat ovat mahtavia omalla tavallaan, Arajuuri sanoi.

Tällä kaudella Arajuuri on kuulunut Brøndbyn luottopelaajiin Tanskassa. Mies on pelannut sarjassa 21 ottelua, joissa toppari on päässyt myös maalien makuun kahdesti.