Celtic jälleen Skotlannin mestari – mestaruus varmistui Old Firmissä historiallisin murskalukemin

© Kuva: Getty Images

Mestaruusjuhlissa ei ole Celticille mitään uutta, sillä Celtic varmisti sunnuntaina jo 49. Skotlannin-mestaruutensa. Peräkkäisiä mestaruuksia sillä on nyt seitsemän.

Silti, jos Celtic-fanit saavat valita, niin varmasti mieluiten he panevat mestaruusjuhlat pystyyn juuri Old Firmissä, eli Glasgown kaupungin paikallisottelussa. Ja niin se tänään tekikin. Historian 412. virallinen Old Firm pelattiin tänään Celticin kotikentällä, ja Celtic läksytti Glasgow Rangersia peräti maalein 5-0.

Maaleista kaksi merkittiin Edouard Odsonnelle. Maalin mieheen tekivät James ForrestTom Rogic ja Callum McGregor. Rangersin paidassa entinen HJK-hyökkääjä Alfredo Morelos tuli kentälle 57. minuutilla, ja sai tilastoihinsa merkinnän varoituksesta.

Voittomarginaali oli lähestulkoon historiallisen suuri, sillä Old Firm on päättynyt vain kerran aiemmin suuremmalla erolla. Vuoden 1957 liigacupissa Celtic nöyryytti Rangersia maalein 7-1. Liigaottelussa Celtic otti Rangersista nyt historian suurinumeroisimman voittonsa. Rangers puolestaan on voittanut Celticin viiden maalin erolla kerran, mutta se tapahtui jo vuonna 1894.

Viimeaikaisia Old Firmejä Celtic on dominoinut samaan tapaan kuin koko Skotlannin pääsarjaakin, sillä Rangers pudotettiin pahojen talousvaikeuksien takia neljännelle sarjaportaalle vuonna 2012. Rangersilla on kuitenkin yhä derbyistä viisi voittoa Celticiä enemmän, ja myös mestaruuksissa sillä on Celticiin nähden sama viiden mestaruuden etumatka.

Skotlannin liigaa on pelaamatta vielä kolme kierrosta, ja Celtic johtaa sarjaa nyt tavoittamattomalla kymmenen pisteen erolla ennen toisena olevaa Aberdeenia. Kolmantena on Rangers, kolmen pisteen päässä Aberdeenista ja tasapisteissä neljäntenä olevan Hibernianin kanssa.