Entinen RoPS-luotsi ihmeissään liigasensaatiosta: ”Peli on paikoin täydellistä dominointia”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Matti Hiukka, 42, muistetaan parhaiten Rovaniemen Palloseuran riveistä. Juniorina jo seurassa pelannut hyökkääjä debytoi Veikkausliigassa kaudella 1995, josta kolme seuraavaa vuotta hän pelasi napapiirillä. Kaudelta 1998 löytyy myös Hiukan paras RoPS-muisto.

– Kyllä se henkilökohtaisella tasolla tietenkin on se maalikuninkuus, Hiukka muistelee SuomiFutis-sivustolle sesonkia, jolloin hän osui 11 kertaa.

Hiukka on työskennellyt myös valmentajana RoPS:ssa vuonna 2011.

– Yli omien saavutusten haluan kuitenkin nostaa RoPS:ssa aina vallinneen tiiviin ja yhtenäisen hengen. Läpi pitkän talven pelaajat ovat aina olleet sitoutuneita ja keskittyneet olennaiseen. Se on ehkä kuitenkin ollut hienointa, Riihimäellä asuva ja Hämeenlinnassa nykyisin töissä käyvä Hiukka kertoo.

Sarjakärjessä oleva RoPS isännöi Veikkausliigan keskiviikon kärkikamppailussa kolmantena olevaa FC Lahtea. Rovaniemeläisten alkukausi on tähän asti ollut suorastaan maaginen, eikä se ole jäänyt myöskään aktiivisesti kaikki RoPS:n pelit katsovalta Hiukalta huomaamatta.

– Kyllähän RoPS:n pelaaminen verrattuna aiempiin vuosiin on ollut täysin erilaista. Koska viimeksi Rovaniemen keskuskentällä on nähty kotijoukkueelta 40 syöttöä peräkkäin? Pallonhallintapeli on ollut poikkeuksellista. Pelaajat tunnistavat erilaiset pelitilanteet tällä hetkellä kentällä erittäin hyvin. Jokainen tietää milloin edetään ja milloin lasketaan. On se ollut hieno katsoa, kun peli on paikoin täydellistä dominointia.

Itse ottelusta Hiukka odottaa tasaista, mutta pitää RoPS:a alkukauden esitysten valossa selkeänä ennakkosuosikkina. Lahdelta löytyy kuitenkin avut, joiden kanssa kotijoukkueen tulee olla valppaana.

– RoPS haluaa varmasti hallita jälleen palloa ja Lahti luottaa suunnanmuutospeliin. RoPS:n tulee olla tarkkkana myös Lahden riistopelaamisen kanssa. Vieraat tuskin prässäävät keskiviikkona kovin korkealta, valmennusuralle omien pelivuosien jälkeen siirtynyt Hiukka ennakoi.

Rovaniemi on miehen mukaan erinomainen sijainti pelata jalkapalloa.

– Ensinnäkin se on Suomen paras kaupunki. Neljä selkeää vuodenaikaa. Kotiyleisö jalkapallossa on uskollinen, ja kun peli kulkee, ei RoPS:a parempaa paikkaa olekaan. Kun taas ei kulje niin tilanne on toinen, Hiukka nauraa.

Juho Hirvonen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!