FC Lahdella voitokas sarja-avaus – maalijuhlan kaikki osumat toisella puoliajalla

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösen viime kauden voittaja TPS sai taipua Veikkausliigan avausottelussaan viime kauden neloselle FC Lahdelle. Kotijoukkue Lahti otti sarjapisteet viihdyttävässä ottelussa maalein 3-2. Pelin kaikki maalit syntyivät toisella puoliajalla.

Ensimmäinen puoliaika oli selvästi TPS-merkkinen, mutta palloseura ei onnistunut hyödyntämään useita hyviä maalipaikkojaan. Ja kun yksi ei paikkojaan käytä, niin toinen iskee.

50. minuutilla Kuhnurit rakentelivat rankkarialueen oikeassa laidassa hyökkäystä. TPS-vahti Jonathan Viscosi haparoi Henri Anierin vedon kanssa, ja virolainen Artjom Dmitrijev pääsi survomaan maaliviivalta isännät johtoon.

Kotijoukkueen johtolukemat tuplaantuivat 69. minuutilla, kun toppari Igor Jovanovic pääsi puskemaan Pavel Osipovin keskityksestä pallon maaliin.

Lopullisesti ottelu ratkesi 88. minuutilla koko ottelun erittäin pirteästi pelanneen Henri Anierin 3-0 -maaliin. Anier harhautti Juri Kinnusen rangaistusalueella ja pamautti pallon 12 metristä takaylänurkkaan. Virolaishyökkääjä oli ottelun ehdottomasti näkyvimpiä hahmoja.

TPS nousi aivan ottelun lopussa vielä maalin päähän. Ensin aivan kauden alla sopimuksen saanut Drago Milovic iski 90. minuutilla 1-3 -kavennusmaalin, ja ottelun viimeisestä tilanteesta ensimmäistä veikkausliigapeliään pelannut Onni Valakari toi turkulaisille hienolla vedollaan lisää lohtua. Sarjapisteitä Tepsi ei kuitenkaan mukaansa saanut.

Jos oli ensimmäinen jakso TPS:n hallintaa, oli Lahti toisella jaksolla aktiivisempi ja hyökkäävämpi. Lahtelaisten maalinsuulla pelannut Damjan Siskovski kuului myös kauden avauksen selkeisiin onnistujiin kahdesta lopun takaiskusta huolimatta.

FC Lahti vierailee seuraavaksi ensi sunnuntaina Hongan vieraana. TPS kohtaa kauden kotiavauksessaan – varakentällään Valkeakoskella – lauantaina SJK:n.

FC Lahti-TPS 3-2 (0-0)

1-0 Dimitrijev (50′)
2-0 Jovanovic (69′)
3-0 Anier (88′)
3-1 Milovic (90′)
3-2 Valakari (90’+3)


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.