FC Lahden entiseltä valmentajalta suorat sanat nuorten peluuttamisesta: ”Fakta on se…”

© Kuva: Juha Tamminen

Pitkän ja menestyksekkään valmentajauran tehnyt Harri Kampman haluaisi seurojen luottavan entistä voimakkaammin kotimaisiin pelaajiin.

Kampmanin edellinen valmentajapesti oli kaudella 2013 Hakan päävalmentajana ja talvella hän aloitti työt Kuusysin urheilutoimenjohtajana.

– Seuraan jalkapalloa edelleen erittäin tarkasti ja käyn katsomossa pelejä edelleen aktiivisesti. Ensi viikolla matkustan muun muassa Müncheniin katsomaan, kun Lukas Hradecky pelaa Bayernia vastaan, valottaa Kampman SuomiFutis-sivustolle.

Monen muun jalkapallovaikuttajan tavoin Kampman harmittelee kotimaisten lupausten pientä määrää Veikkausliigassa. Ulkomaalaispelaajat ovat ottaneet yhä isomman lohkon joukkueiden kokoonpanoista.

– En ole rasisti, mutta on mielestäni harmittavaa, ettei HJK tietynlaisena suunnannäyttäjänä pelaa enemmän kotimaisin voimin. Lahdellakin on avauskokoonpanossa kolme suomalaista, joista yksi on lahtelainen. En halua mitään rajoitteita ja se on mennyttä aikaa, mutta olisi tärkeä saada nuoria pelaajia pelaamaan ja sitä kautta ulkomaille huippujoukkueisiin. Fakta on se, että menestyvä maajoukkue tarvitsee 15 pelaajaa, jotka ovat merkittävissä rooleissa hyvässä joukkueessa ja tällä hetkellä meillä on niitä vain 1-2.

Kampman toivoisi näkevänsä kentillä entistä enemmän taistelua.

– Tämä ei ole haukkumista, vaan keskustelua. Tempo ja taistelu kuuluvat suomalaiseen kulttuuriin ja sellaisen työteliään futiksen pitäisi olla suomalaisen jalkapallon brändi ihan pienestä pitäen, hän korostaa.

Uudessa työpaikassaan Kampman on aitiopaikalla kehittämässä nuoria pelaajia.

– Yksi seuran strategioista on saada enemmän pelaajia poikamaajoukkueisiin ja se, että FC Lahdessa olisi tulevaisuudessa valtaosa pelaajista lahtelaisia.

FC Lahti saa lauantaina kotikentälleen Ilveksen. Vaikka Kampman pitää Lahden lippua korkealla, on hän myös mieltynyt Ilvekseen.

– Tykkään Ilveksen pelistä ja Wissin Jallun tavasta toimia. Pidän myös TPS:n tavasta tehdä asioita. Siellä omat pelaajat jatkavat ja heistä saattaa tulevaisuudessa tulla jotain, kehaisee Kampman

Salttu Forsström

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kertoimet ottelulle HJK - FC Lahti 23.10.2019