FC Hongan hyökkääjä Masar Ömer pääsee alkavalla kaudella kokeilemaan toista kertaa siipiään Veikkausliigassa.

Etelä-Espoon Pallon kasvatti Ömer, 25, pelasi kaudella 2016 surullisenkuuluisessa PK-35:n joukkueessa. Hän teki 28 sarjaottelussa neljä maalia vantaalaisseuralle, joka päätyi kauden päätteeksi konkurssiin. Ömer pääsi nauttimaan vastuusta vasta viimeisillä kierroksilla, jolloin peli oli jo menetetty.

– Sitten kun pääsi kentälle, se olikin enemmän junnujen kanssa pelaamista. Olin yksi vanhimmista pelaajista. Nyt tiedän, mitä minun täytyy tuoda Veikkausliigaan, jotta pärjään siellä, kertoo Ömer Ilta-Sanomien haastattelussa.

Honka ja Ömer löysivät toisensa viime vuoden tammikuussa, ja jälki Espoossa on ollut tuhoisaa. Häneltä jäi viime vuonna väliin lähes puolet Ykkösen peleistä nilkkavamman takia, mutta loppukaudesta Ömer takoi yhdeksän maalia 14 otteluun.

Talvella Ömer oli hyvässä vireessä myös Suomen Cupissa, jossa hän iski viisi maalia seitsemässä ottelussa. Tulevaan Veikkausliigan kauteen hän lähtee suurin odotuksin.

– Hyökkääjän pitää laittaa tähtäin korkealle ja tavoitella aina maalipörssin voittoa. Jos ei tähtää sinne, pitäisikö sitten pelata hyökkääjänä?

– Haluaisin itse lähteä siitä, että kymppi menee rikki. Kun vähintään sen saisi Veikkausliigassa ja pääsisimme joukkueen kanssa neljän joukkoon ja Eurooppaan, se olisi hyvä ensimmäiseksi kaudeksi.