Intohimoiset jalkapallon ystävät tietävät totta kai, että oman suosikkijoukkueen ottelua ei noin vain jätetä välistä. Omat hautajaiset kelpaavat kyllä syyksi, omat häät on vähän siinä ja siinä.

Stadionporttikielto on tietysti seikka, joka mutkistaa oman jengin näkemistä aika tavalla. Mutta ei sen silti tarvitse asioista mahdotonta tehdä, kunhan vain kekseliäisyyttä riittää. Ja sitähän eräällä turkkilaisen Denizlisporin kannattajalla riitti.

Turkin toisella sarjatasolla nykyisin pelaava Denizlispor pelasi lauantaina elintärkeän ottelun jo putoamaan tuomittua Gaziantepsoria vastaan, taistellen yhä omasta sarjapaikastaan. Denizlispor voitti ottelun 5-0, ja sinetöi käytännössä sarjapaikkansa.

Tuntemattomaksi jääneeltä mieheltä olisi jäänyt 12 kuukauden stadionporttikiellon takia selviytymiskamppailu kokonaan väliin, ellei hän olisi pannut peliin koko luovuuttaan – ja epäilemättä myös sievoista rahatukkoa.

Denizlispor-fani päätti nimittäin vuokrata nostokurjen ja seurata matsia itse sen korista. Muistoksi tempusta jäi hienoja valokuvia ja melkoinen some-julkisuus. Harmikseen mies joutui kuitenkin tulemaan ottelun kuluessa tornistaan alas poliisin käskyttämänä.

Turkwise

@turkwisee
Only in Turkey 🇹🇷
A Denizlispor fan who was banned from the stadium for 12 months, hired a crane out to watch his side play this weekend! 👀

Football Away Days

@AwayDays_
This fan was handed a 1 year stadium ban so he rented a crane to watch his team Denizlispor play Gaziantepspor today😂👏

📸 via @BirGun_Gazetesi

Lauantain peli oli Denizlisporille kauden viimeinen kotiottelu, joten hetkeksi mies saa mielenrauhan. Vuoden porttari on kuitenkin sen verran pitkä, että elokuuhun mennessä hänen on syytä punoa vieläkin hurjempia juonia, jottei koko tuleva kausi mene ohi.