Ilves-luotsi Jarkko Wiss iloinen nuorukaisten kasvuprosessista: ”Otetaan itseluottamus matkaan”

© Kuva: Juha Tamminen
Arsenal - Brighton! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Veikkausliigan viime kauden pronssijoukkue Ilves haki keskiviikkona Vaasasta tasapelipisteen. Kotijoukkue VPS meni avausjaksolla johtoon Sebastian Strandvallin maalilla, mutta 18-vuotias veikkausliigatulokas Niklas Jokelainen toi liigauransa avausmaalilla tamperelaiset tasoihin.

Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss olikin tyytyväinen Jokelaisen ja kumppanien henkiseen kanttiin.

– Jokelainen pelaa toista otteluaan ja tekee tasoitusmaalin ja moni muu nuori pelaaja pelaa ensimmäisiä pelejään Veikkausliigassa. Vaikka saimme tästä vain pisteen, niin mukaan tarttui säkkikaupalla itseluottamusta, Wiss totesi pelin jälkeen VPS:n kotisivujen mukaan.

– Vielä kun saadaan nolla säilymään ja puolustusvirheet pois niin voimme voittaa minkä tahansa jengin vaikka vieraissa. Piste harmittaa ja tyydyttää, mutta otetaan itseluottamus matkaan.

Ilveksen kokenut kapteeni, maalivahti Mika Hilander tukee valmentajan näkemystä nuorten miehen henkisestä kasvuprosessista.

– Meillä on aika nuori joukkue, jossa kokenut kaarti on 23-vuotiaita muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Varmaan tuollainen nousu antaa meidän jätkille uskoa siihen, että meidän peli riittää liigassa, Hilander sanoo Veikkausliigan kotisivuilla.

– Samalla nuorille pelaajille oli oppitunti, miten raakaa peli on. Tehtiin yksi pikkuinen virhe ja oltiin takaa-ajoasemassa heti alkupelissä. Moni on tullut junnuista tai Ykkösestä ja alkavat pikkuhiljaa näkemään mitä se liigatasolla vaatii. Ei saa tulla pienintäkään virhettä tai jengit niistä rankaisee.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!

Arsenal - Brighton! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!