Jari Åhman: ”RoPS pitää palloa 30-40 syötön verran, meille 3-4 perättäistä syöttöä on jo pitkä ketju”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman antoi kehut RoPS:lle sunnuntaisesta esityksestä. RoPS ei antanut kotikentällään armoa PS Kemille Lapin derbyssä, lukemiksi kirjattiin 3-0-voitto RoPS:lle.

RoPS on aloittanut kauden loistavasti. Neljästä pelistä on tullut neljä voittoa ja rovaniemeläiset johtavat sarjaa ainoana puhtaalla pelillä. Åhmanin mukaan ei ole sattumaa, että RoPS on sarjakärjessä.

– RoPS:n hyvä draivi on ansaittua, voitot eivät tule ilmaiseksi. Ja kun voitat, tuntuu, että teet oikeita asioita koko ajan. Maaleja voi tietysti jossitella, sillä me tiedettiin mitä sieltä tulee. Ja jos vastustajan päästää tekemään tiedossa olevia asioita, se on tavallaan anteeksiantamatonta, Åhman totesi.

Yksi selkeä ero joukkueiden pelaamisessa oli pallonhallinta. RoPS pystyi pitämäään pitkiä jaksoja palloa. Samaan ei PS Kemi vielä pystynyt.

– RoPS pystyi pitämään palloa jopa 30-40 syötön verran, meille 3-4 perättäistä syöttöä on jo pitkä ketju. Menetämme pallon vastustajalle liian nopeasti ja helposti sen jälkeen kun olemme sen saaneet. Tähän minun ja muun valmennusjohdon täytyy keksiä jotakin, Åhman painotti.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!