Joko nyt tulisi ehjä kausi? – HJK-nuorukaisella erikoinen vahvuus: ”Ääretön vi*tumaisuus”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK:hon täksi kaudeksi virallisesti siirtynyt Roni Peiponen on nuoresta iästä huolimatta nähnyt jo paljon. 21-vuotias Peiponen haluaa olla kentällä piikkinä vastustajan lihassa.

Peiponen siirtyi tammikuussa 2016 Norjaan Molden riveihin. Läpimurto jäi tekemättä Norjassa ja mies palasi viime kaudeksi takaisin HJK:hon. Ensin lainalle ja tammikuussa Klubi hankki laitapuolustajan omakseen. Yksi syy paluuseen oli se, ettei vapaa-aika maistunut Norjassa.

– Halusin pois Norjasta. Seurat ja kaupungit olivat mahtavia ja organisaatiot ehkä hieman edellä Suomea, ainakin seuroilla rahaa oli enemmän käytössä. Pääsin tänne lainalle ja loukkaannuin. Loukkaantumisen myötä sopimus purettiin ja nyt olen HJK:n kirjoilla, Peiponen avasi uransa käänteitä HJK:n nettisivuilla.

Välillä unohtuu, että Peiponen on todellakin vasta 21-vuotias. Sen verran nuori mies on jo ehtinyt kokea jalkapallon saralla. Loukkaantumiset ovat haitanneet kehitystä, mutta Peiponen haluaa nousta HJK:ssa taas jaloilleen.

Kentällä Peiponen haluaa olla ilkeä vastustaja, mutta vapaa-ajalla hän pyrkii olemaan kaikkea muuta.

– Suurin vahvuuteni kentällä, jos joku pitää sanoa, on luultavasti ääretön vittumaisuus. En ole kuitenkaan se, joka kuiskuttelee vastustajan korviin, mutta pelillisesti pyrin ärsyttämään vastustajaa.

– Kentän ulkopuolella suurin vahvuuteni on se että olen hyvä äijä. Ja tilanteissa joissa en ole hyvä äijä, pyrin kehittymään ja olemaan parempi muille ja itselleni, Peiponen kertoi.