IS: Juho Mäkelä hakee uutta nousua PS Kemissä: ”Pystyn paljon parempaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Juho Mäkelä pyrkii löytämään menneiden vuosien maalivainunsa tällä kaudella PS Kemin riveissä.

Edelliset kaksi kautta Helsingin IFK:ssa viettänyt Mäkelä, 32, oli talvella pitkään ilman seuraa. Hän käväisi sarjanousija Turun Palloseuran testattavana, mutta sopimusta ei syntynyt.

Mäkelä päätti tarttua puhelimeen ja kilautti Kemin päävalmentajalle Jari Åhmanille. Maaliskuun lopussa PS Kemi tiedotti tehneensä konkarihyökkääjän kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

– Sen verran pitää olla pokkaa, että pystyy soittamaan kenelle tahansa Suomessa. Kyllähän täällä kaikki tuntevat toisensa lajipiireissä. Jos ei ole kiinnostusta, ainakin voi saada aikaan hyvän keskustelun jalkapallosta, Mäkelä kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Kaksi kertaa Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Mäkelä myöntää, että viime kausi HIFK:ssa oli pettymys sekä henkilökohtaisella että joukkueen tasolla.

– Viime kausi oli niin huono monella tavalla, joukkueelta ja myös itseltäni siinä mielessä, ettei maaleja tullut tarpeeksi.

– Ulospäinkin se saattoi näyttää siltä, että urakäyrä on laskeva, kun ikää tulee ja maaleja ei. Pystyn paljon parempaan ja olen innoissani uudesta mahdollisuudesta! Olen terve ja kovassa kunnossa.

– Päätin, että panen itseni kuntoon ja onnistuin siinä. Olen treenannut ohjelman mukaan salilla ja juossut koko talven. Olen nyt yhtä kovassa kunnossa fyysisesti kuin kolmisen vuotta sitten.

Kehnosta ajanjaksosta huolimatta Mäkelä on merkattu mies lauantaina, kun PS Kemi matkaa Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraaksi Veikkausliigan avauskierroksella.

SJK:n uusi päävalmentaja Tommi Kautonen kertoo Veikkausliigan sivuilla, että Mäkelä on yhä varteenotettava pelote.

– Jos joku on tehnyt sata maalia Veikkausliigassa, sellainen pelaaja otetaan aina huomioon. Tuollaisia maalimääriä ei synny sattumalta. Vaikka ikää on tullut, Juho Mäkelä on huippuvaarallinen hyökkääjä vielä tänä päivänä, Kautonen painottaa.

Urallaan 104 liigamaalia tehnyt Mäkelä rikkoi maagisen satasen rajapyykin viime kaudella, kun hän osui elokuussa Ilvestä vastaan HIFK:n paidassa.

– Tilaa ei saa antaa. Se on täysin selvä asia. Mäkelä on kovan luokan maalintekijä.