HJK:n ykköshaastajaksi tämän kauden Veikkausliigassa povattu KuPS aloitti sunnuntaina uuden sarjakauden tasapelillä vierasjoukkue Honkaa vastaan. Youness Rahimi vei vieraat johtoon rankkarista jo 9. minuutilla, mutta Saku Savolainen viimeisteli avausjakson puolivälissä loppunumeroiksi 1-1.

Sekä KuPS:n valmentaja Jani Honkavaara että sadannen veikkausliigaottelunsa pelannut maalivahti Otso Virtanen olivat tyytyväisiä oman joukkueen peliesitykseen, vaikkei täyttä pistepottia vielä herunutkaan.

– Peli näytti tosi hyvältä. 60 minuuttiin saakka me esitettiin kauden parasta jalkapalloa. Neljä kuukautta me on tehty yhdessä duunia ja hyvin me on hoidettu puolustushommaa, Virtanen kertoo pelin positiivisesta annista KuPS:n verkkosivuilla.

Myös valmentaja Honkavaaran mukaan ongelmat alkoivat tunnin pelin jälkeen, mutta ne ongelmat hän ottaa tavallaan omaan piikkiinsä.

– 60 minuutin jälkeen ilmeni pieni rakenteellinen ongelma. Tehtiin vaihtoja, jotka eivät tällä kertaa olleet ihan ajan tasalla. Etäisyydet kasvoivat, ja me jouduttiin juoksemaan pallon perässä. Peli oli aaltoilua, jossa Honka oli jonkin aikaa niskan päällä. Hyökkäyspeli oli ensi jaksolla aika railakasta, valmentaja kuvaili ottelun kulkua.

KuPS on vahvistunut täksi kaudeksi muutamilla paperilla pätevillä hankinnoilla. Toista kauttaan keltamustia valmentava Honkavaara antoi myös näkemyksensä seuratuimpien tulokkaiden onnistumisesta ensiesiintymisessä KuPS:n liigaottelussa.

– Uudet pelaajat Luis Carlos Murillo ja Rasmus Karjalainen onnistuivat tosi hyvin. Karjalaisella oli muutama hyvä vetopaikka ja Murillolla on hyvä kontrolli pelaamisessa. Deivydas Matulevicius ei ole ihan täydessä iskussa, hommia on vielä. Pikkuhiljaa mennään eteenpäin, nyt on ehjä viikko edessä, Honkavaara tiivisti.