Miesten Ykkönen käynnistyy lauantaina täyden kierroksen voimin. Myös tällä kaudella sarjasta löytyy kosolti mielenkiintoisia pelaajia, joita kannattaa lähteä katsomaan paikan päälle.

Tällä kaudella Ykkösen kärkitaistosta odotetaan melko tasaista, mutta yksi joukkue nousee kuitenkin ylitse muiden, KPV. Kokkolassa tehtiin jo viime kaudella kova työ nousun eteen, mutta TPS ja FC Honka olivat piirun verran parempia. Tulevalle kaudelle joukkue on vahvistunut entisestään ja kaikki muu kuin sarjanousu olisi Kokkolassa pettymys.

KPV:n vahva kilpavarustelu näkyy myös siinä, että joukkueesta löytyy useampi mielenkiintoinen pelimies. Alla Ykkösen tähtipelaajat, joita kannattaa seurata tarkasti tulevalla kaudella. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Pekka Sihvolalta odotetaan tehoja. Kuva: Juha Tamminen

Pekka Sihvola, HIFK
Sihvola jäi kuin jäikin lopulta HIFK:n riveihin. Tiettävästi kiinnostusta oli myös Veikkausliigasta ja onhan Sihvolalla pitkä kokemus pääsarjapeleistä. Viime kaudella Sihvola tykitti HIFK:n paidassa Veikkausliigassa peräti 11 maalia ja taso on pysynyt jo pitkään todella kovana. Vuodesta 2011 Sihvola on tehnyt vähintään seitsemän maalia jokaisella kaudellaan Veikkausliigassa. Tulevalla kaudella Ykkösen puolella pelaavalta Sihvolalta voi ja pitääkin odottaa maaleja, mikäli IFK haluaa taistella noususta takaisin Veikkausliigaan. Sihvola on yksi sarjan valovoimaisimmista tähtipelaajista.

Dárvin Chávez, FF Jaro
Ihan joka päivä ei Ykkösessä näe olympiavoittajaa. Jaro kohahdutti talvella kertomalla, että Meksikon maajoukkueessa vuonna 2012 olympiakultaa voittanut Chávez siirtyy Pietarsaareen. Meksikon kovatasoisessa pääsarjassa meritoitunut vasen laitapuolustaja on ehdottomasti yksi Ykkösen kaikkien aikojen nimekkäimmistä hankinnoista, jos katsotaan puhtaasti CV:tä. Chávez on yksi monista Latinalaisen Amerikan jalkapalloilijoista, jotka ovat tulleet Suomeen. Mikäli Chávez löytää nopeasti rytmistä kiinni, saattaa Jaron toimistolla puhelin alkaa pirisemään jo kesken kauden. Ottajia varmasti voisi löytyä myös Veikkausliigan puolelta. Kannattaa siis nauttia tästä herkusta niin pitkään kuin sitä kestää.

Markus Heikkinen, AC Oulu/Mikko Manninen, JJK
Kokemus on valttia Ykkösessä. Nuorten pelaajien sarjana tunnetussa Ykkösessä on aina tilaa isähahmoille, jotka ohjaavat ja opastavat nuorempia lahjakkuuksia. Heikkisellä ja Mannisella on komeat urat takanaan ja nyt vastuuta on jaossa myös valmennuspuolella. Heikkinen työskentelee Oulussa Mika Lähderinteen aisaparina ja Manninen on JJK:ssa nimetty Janne Korhosen ohella päävalmentajaksi. Ja joku on kehdannut väittää, että pelaajavalmentajat ovat jo jääneet historiaan.

David Ramadingaye, AC Oulu
Jos mietitään yhtä Ykkösestä pelaajaa, joka nousee pelkästään jo persoonana esiin, katseet suuntautuvat Ouluun. Ramadingaye on ACO:n kannattajille pyhä pelaaja, jonka pelaamisen kannattajat ovat olleet valmiita maksamaan. Ramadingaye on myös aktiivinen sosiaalisessa mediassa, jonka lisäksi hän on antanut kasvonsa myös usealla tärkeälle kampanjalle jalkapallon ulkopuolella. Kaiken lisäksi keskikentällä viihtyvä oululainen on erittäin hyvä pelaamaan jalkapalloa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Tommi Kari on JJK:lle kultaakin kalliimpi. Kuva: Juha Tamminen

Tommi Kari, JJK
Voisin melkein laittaa pääni pantiksi, että jos pelaajilta kysyttäisiin, kuka on ärsyttävin vastustaja, Karin nimi nousisi heittämällä useimmin esiin. Kari on jo 31-vuotias pelimies. Sitä ei aina kentällä välttämättä huomaa, sen verran kovalla asenteella mies pelaa ja suu käy tauotta. No hieman Karin otteissa on iän myötä tullut rauhallisuutta, mutta pinnan alla on yhä sama 20-vuotias räiskyvä persoona, jonka pelaamista on parhaimmillaan upea seurata. Kari on JJK:lle erittäin tärkeä pelaaja, jonka merkitys nuorelle joukkueelle on paljon suurempi kuin vain kentällä näkyvät teot.

Etchu Tabe, EIF
Tabe kirjoitti Suomen Cupissa talven aikana melkoista tarinaa EIF:n kanssa. Välieriin asti venynyt EIF nousi usein voittoon nimenomaan Taben osumilla. Ja mikä hauskinta, Tabe on koulutukseltaan toppari, mutta nähtävästi mies osaa myös laittaa pallon maaliin. Montako maalia topparista hyökkääjäksi siirtynyt Tabe iskee sarjassa, jos palvelu pelaa? Toki EIF:n kärjessä kilpailu on kovaa, kun viime kaudella Kalle Multasen kanssa maalikuninkuuden jakanut Felix De Bona jatkaa Tammisaaressa. Saattaapa Tabe laskea myös topparin tontille, jossa hänet valittiin Urheilulehden toimesta vuonna 2011 Ykkösen parhaaksi pelaajaksi.

Tomi Maanoja, HIFK
HIFK:lta todella kova kiinnitys Ykköseen. Maanojan CV:llä pitäisi pelata aivan muissa ympyröissä kuin Ykkösessä, mutta loukkaantumiset ovat vaivanneet lahjakasta torjujaa. Kokenut veskari on nähnyt maailmaa ja useamman veikkausliigaseuran. Viime kausi meni penkin alle loukkaantumisen takia ja ottajia olisi tiettävästi ollut muuallakin, mutta Maanoja halusi jäädä Helsinkiin. Kunnossa ollessaan ehdottomasti Ykkösen paras maalivahti. Toivottavasti vain paikat kestäisivät.

Nikolas Saira/Tommi Jyry, HIFK
HIFK:lla on täksi kaudeksi useampi hiomaton timantti hihassaan. Saira ja Jyry saivat vastuuta jo viime kaudella Veikkausliigassa ja nyt olisi otettava seuraava askel uralla sarjatasoa alempana. Saira kuuluu myös alle 19-vuotiaiden maajoukkuerinkiin ja onnistuessaan nuorukainen hätyyttelee myös paikkaa ensi kesän EM-kotikisoista. Jyry oli viime kaudella HIFK:n yksi parhaiten eteenpäin pelaavista keskikenttäpelaajista. Vastuu jäi pieneksi, mutta Jyry toi aina kentälle energiaa ja virtaa IFK:n laihaan hyökkäyspeliin.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Anton Popovitš vuonna 2015 Hakan paidassa. Kuva: Juha Tamminen

Anton Popovitš, FC Haka
Sukunimi velvottaa, mutta onko nimi selässä painanut jopa turhan paljon. Keskikentällä viihtyvä Popovitš on pelannut jo usean kauden Ykköstä, vaikka ikää mittarissa on vasta 21 vuotta. Lahjoja olisi nousta korkeammallekin, mutta ainakaan vielä ei olla nähty täydellistä läpimurtokautta. Anton on tietysti suomalaisen jalkapallon legendan Valeri Popovitšin poika.

Chris James, KTP
Fulhamin organisaatiosta vuonna 2008 Suomeen ja Tampere Unitediin tullut James on tuttu nimi suomalaisen jalkapallon seuraajille. Tulevaksi kaudeksi James tekee jälleen paluun Suomen kentille pelattuaan sitä ennen kauden verran Yhdysvalloissa. Keskikentän pohjalla viihtyvä James tuo kokemusta ja väriä Kotkaan. Mies kuuluu ehdottomasti KTP:n kovimpiin hankintoihin talven aikana. Kaudella 2016 James pelasi Hakassa Ykköstä.

ERIKOISNOSTO, Teemu Tainio, FC Haka
Kun Teemu Tainio ja Keith Armstrong edellisen kerran työskentelivät yhdessä Valkeakosken Hakassa, juhlittiin Ykkösen sekä Suomen Cupin mestaruutta. Vuosi oli 1997 ja Tainio lupaava keskikenttäpelaaja. Nyt Tainio aloittelee valmentajauraansa Armstrongin aisaparina tutussa ympäristössä. Lisää nostalgiaa tuo vielä Olli Huttunen, joka vuonna 1997 työskenteli Armstongin apuvalmentajana ja nyt mies työskentelee toimiston puolella toimitusjohtajana.