Liigakonkari löysi tärkeän asian Ahvenanmaalta: ”Olimme kuin pojat leirillä”

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!

Pitkän liigauran pelannut Tamas Gruborovics on siirtynyt pelikentiltä syrjään, mutta muistelee aikaansa erityisesti IFK Mariehamnissa suurella lämmöllä. Keskiviikkona IFK Mariehamn saa kotikentällään vieraaksi Gruborovicsin toisen entisen seuran KuPS:n.

Gruborovics pelasi vielä kaudella 2016 EIF:n joukkueessa, mutta on sen jälkeen siirtynyt enemmän taka-alalle. Kesällä psykologiksi valmistuva Gruborovics toimii tällä hetkellä työharjoittelussa koulupsykologina ja lisäksi hän on hieman mukana Kakkosessa pelaavan BK-46:n toiminnassa.

– Olen mukana, kun ystäväni Babatunde Wusu on päävalmentajana. Ei minulla ole mitään virallista nimikettä, että olen valmistumassa psykologiksi ja olen käytettävissä antamaan joukkueelle tukea tarvittaessa. Pystyn antamaan pelitaktisia ohjeita ja auttamaan myös henkisissä asioissa. Lisäksi olen välillä myös harjoituksissa mukana ja annan palautetta toiminnasta. Ei minulla ole kuitenkaan mitään päätösvaltaa ja aikaa on aika rajoitetusti, joten olen mukana kun ehdin, Gruborovics kertoo nykykuulumisistaan SuomiFutis-sivustolle.

MP:n kasvatti pelasi urallaan yhteensä 271 ottelua Veikkausliigassa. Liigadebyyttinsä hän teki kaudella 2005 KuPS:ssa ja pelasi uransa aikana myös FC KooTeePeessä, IFK Mariehamnissa, JJK:ssa, FC Interissä ja vokaalit pois pudottaneessa KTP:ssä.

– Kokonaisuutena nautin eniten ajastani varmasti Ahvenanmaalla. Olen hyvin yhteisökeskeinen ihminen ja hain joukkueista sitä samaa fiilistä mikä meillä oli junnujoukkueessa. Meillä oli tosi läheinen porukka silloin Mikkelissä. Ahvenanmaalla olimme ystäviä myös kentän ulkopuolella ja tuntui siltä kuin olimme pojat leirillä. Silloin meni itsellänikin pelillisesti hyvin, Gruborovics muistelee kausia 2009-10 IFK Mariehamnin paidassa.

– Olen saanut jokaisesta joukkueesta paljon irti. KuPS:ssa kasvoin pelaajaksi ja Kotkassa jouduin käymään aika paljon asioita läpi. Se oli sekä fyysisesti että psyykkisesti raskasta aikaa, mutta siellä varmasti opin eniten itsestäni. Jyväskylässä oli hienoa, että oli oma sekä vaimon perhe lähellä. Viimeisten vuosien aikana Turussa ja Tammisaaressa alkoi huomata, että elämässä on muutakin ja se alkoi kiinnostaa. Silloin kroppakin oireili ja uskon, että kyse oli paljon myös psykosomaattisista asioista, jotka vaikuttivat sitten myös kroppaan, hän jatkaa.

Keskiviikkona Gruborovicsin entiset seurat IFK Mariehamn ja KuPS iskevät yhteen Wiklöf Holding Arenalla. Gruborovics ennakoi tasaista ottelua.

– KuPS lähti kauteen kauhealla rummutuksella, kun hopea oli taskussa ja panostukset kovat. Kenttä ei varmastikaan ole kunnossa, joten taistelupeli on odotettavissa. Tasainen peli on varmasti tulossa. Tuntuu, että Veikkausliigassa kuka tahansa pystyy voittamaan kenet tahansa. HJK on tietenkin selkeä ennakkosuosikki, mutta muuten voit viime kaudella sijoittua toiseksi, mutta tällä kaudella pudota kymmenenneksi.

Salttu Forsström

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!