Liverpool ja AS Roma kohtaavat toisensa tänään tiistaina Mestarien liigan välierässä. Otteluparin ensimmäisessa osassa Ikuisen kaupungin edustajat matkaavat Anfieldille.

Kumpikin joukkue on kotimaansa sarjassa kolmantena, mestaruuden ollessa jo tavoittamattomissa. Mestarien liigassa seurat ovat hienoisina altavastaajina onnistuneet yllättämään jättiläisiä: Roma Barcelonan, Liverpool Manchester Cityn. Illan otteluun lähdetään siis erinomaisesta asetelmasta.

Tilastollisesti Liverpool on tällä kaudella ollut hieman Romaa parempi. Erityisen huomionarvoista on Liverpoolin Mestarien liigassa tekemien maalien määrä: 33 maalia 10 ottelun aikana. Roma ylsi samassa ajassa 15 maaliin. Englantilaiset ovat takoneet enemmän maaleja myös kotimaan sarjassaan. Liverpool on tällä kaudella onnistunut maalinteossa 80 kertaa, siinä missä Roma on tehnyt 55 maalia.

Liverpoolin oma verkko on heilunut Mestarien liigassa tällä kaudella vain yhdeksän kertaa. Romalle on tehty vain kolme maalia enemmän.

Syöttöpelissä seurat ovat olleet varsin tasaisia. Mestarien liigassa kummankin seuran syöttöprosentti on 85. Liverpool on tosin tehnyt noin 600 syöttöä Romaa enemmän, sen yhteislukeman ollessa 4738. Myös pallonhallinta on vastaavaa: Liverpool on pitänyt pelivälinettä otteluissaan 52% ajasta, Roma 50%.

Jos tilastojen perusteella seurat ovat yltäneet monin osin melko vastaaviin suorituksiin, jääkö ratkaisu kiinni yksilöistä? Jos näin on, Roman puolustajien on parasta pitää järjestystä yllä omassa päässään.

Liverpoolin Roberto Firmino sekä Mohamed Salah ovat laukoneet tämän kauden Mestarien liigassa toiseksi eniten maaleja Cristiano Ronaldon jälkeen, yhteensä kahdeksan kumpainenkin. Lisäksi Firmino on antanut viisi maaliin johtanutta syöttöä, Salah kaksi. Roman Edin Džeko on kuudella täysosumallaan jaetulla neljännellä sijalla maalintekijöissä.

Maaliin johtaneiden syöttöjen kärkipaikkaa pitää Liverpoolin James Milner kahdeksan nappisyötön turvin.