Liverpool nöyryytti Man Cityä Mestarien liigassa – Barcelonalla tuuriakin matkassa

© Kuva: Getty Images
Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!

Liverpool kaatoi keskiviikkona Manchester Cityn 3-0-lukemin Mestarien liigan puolivälierien ensimmäisessä osassa Anfieldilla.

Kotijoukkue sai otteluun mahtavan alun, kun Mohamed Salah vei isännät johtoon. Egyptiläishyökkääjä pääsi karkumatkalle oikealla laidalla ja pelasi pallon Roberto Firminolle. Brassitähti ei onnistunut laukauksessaan, mutta taisteli vielä pallon Salahille, joka vei Liverpoolin lähietäisyydeltä johtoon.

Toinen maali syntyi vain hetkeä myöhemmin, kun Alex Oxlade-Chamberlain sai pallon itselleen Cityn rangaistusalueen tuntumassa ja tykitti pelivälineen voimalla ylänurkkaan reilusta 20 metristä.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Liverpool kruunasi ensimmäisen jaksonsa kolmannella osumallaan. Salah yritti ensin ratkaisua itse, mutta hänen laukauksena kilpistyi City-puolustajaan. Egyptiläinen sai kuitenkin pallon uudestaan ja keskitti sen maalille Sadio Manélle, joka puski pelivälineen verkkoon.

Toisella jaksolla City vyörytti hyökkäyksiä toisen perään tuloksetta. Liverpool koki kovan kolhun, kun 38 maalia tällä kaudella ampunut Salah asteli 53. minuutilla vaihtoon loukkaantuneena.

Otteluparin jälkimmäinen osa pelataan ensi viikon tiistaina Etihad Stadiumilla.

Keskiviikon toisessa puolivälieräottelussa Barcelona kaatoi AS Roman Camp Noulla 4-1.

Ensimmäisellä puolikkaalla sinnitellyt Roma joutui tauolle tappioasemassa. Italialaisten kapteeni Daniele de Rossi yritti pysäyttää Andrés Iniestan syötön, mutta liukuikin pallon vahingossa omaan maaliinsa noin 16 metristä.

Barcelonan toinen osuma oli todellinen flipperimaali. Ivan Rakitić pääsi keskittämään lyhyen kulmapotkukuvion jälkeen oikealta laidalta. Roma-toppari Kostas Manolas liukui pallolle, joka kimposi tolpasta takaisin hänen jalkoihinsa ja siitä verkkoon. Vieraille merkattiin jo toinen oma maali.

Kolmannessa maalissa Barcelona ei tarvinnut enää Roman apua. Luis Suárez pääsi ampumaan vieraiden rangaistusalueella, mutta Roma-vahti Alisson Becker torjui yrityksen. Italialaisten harmiksi pallo putosi kuitenkin suoraan Gerard Piquélle, joka siirsi sen tyhjään maaliin.

Roma sai kaipaamansa kavennuksen 80. minuutilla, kun Diego Perottin syöttö löysi hieman yllättäen Barcelonan rangaistusalueelta Edin Džekon, joka pääsi viimeistelemään.

Džekon osuma saattaa jäädä kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä Barcelona iski vielä kerran. Roma ei onnistunut siivoamaan Denis Suárezin keskitystä maaliltaan, ja Luis Suárez rokotti välittömästi.

Myös Barcelonan ja AS Roman toinen osaottelu pelataan ensi viikon tiistaina.

Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!