Rovaniemen Palloseuran keskikenttäpelaaja ja kapteeni Antti Okkonen valmistautuu kuudenteen kauteensa RoPS:n riveissä.

Uusi kausi toi mukanaan myös uuden päävalmentajan, kun Juha Malinen siirtyi alle 21-vuotiaiden poikien maajoukkueen käskyttäjäksi ja hänen tilalleen Rovaniemelle tuli Toni Koskela.

Koskela toimi Helsingin Jalkapalloklubissa edustusjoukkueen apuvalmentajana ja reservijoukkue Klubi 04:n päävalmentajana.

Okkosen mukaan Koskela on tuonut RoPS:n pelaamiseen ja harjoitteluun paljon uusia elementtejä.

– Suurin muutos on pelin avaaminen. Juhan aikana siihen ei keskitytty samalla tapaa kuin nyt, kertoo Okkonen Lapin Kansan haastattelussa.

– Jos on paikka edetä nopeasti, niin silloin tietenkin tehdään niin. Selvä etu siitä pitää kuitenkin saada. Toki Juhalla prässi oli selkeä identiteetti. Tonin pelitavassa prässääminen ei ole niin keskeisessä osassa.

Uusi pelisysteemi on tuonut mukanaan omat haasteensa.

– Pelimme ei ole vielä valmista. Oppiminen on ollut yllättävänkin hidasta. Valmennus on toivonut meidän pelaajien kyseenalaistavan asioita enemmän, jolloin prosessi olisi edennyt nopeammin. Meillä on kuitenkin paljon nuoria pelaajia, jotka eivät joko osaa tai uskalla kyseenalaistaa.

RoPS:n talvikausi on sujunut kehnosti niin harjoituspeleissä kuin Suomen Cupissa, jossa rovaniemeläiset jäivät lohkovaiheeseen.

– Kyllähän huonot tulokset vaikuttavat joukkueen ilmapiiriin, mutta nopeasti kuitenkin tappioista on päästy eteenpäin.

– Me olisimme tarvinneet useamman kovan pelin liigan top neljä -joukkueita vastaan.

Okkonen uskoo kuitenkin, että peli paranee kauden edetessä.

– Meidän pitäisi hallita palloa vastustajaa enemmän. Pelimme on modernia ja uskon, että kesällä pelaamme hyökkäävää ja viihdyttävää jalkapalloa.

– Meillä on hyvä pelaajamateriaali, mutta pelitapaprosessi on kesken. Jos otamme joka sarjakolmanneksella enemmän pisteitä kuin aiemmalla, olemme oikealla tiellä ja pelimme kehittyy. Sanoisin, että kuuden joukkoon sijoittuminen on hyvä tavoite.